Okazało się, że na jednej jest także parafia moich innych przodków.
Archiwum Archidiecezjalne w Łodzi
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Marynicz_Marcin

Sam dzisiaj korzystałem z tych mikrofilmów i zostałem mile zaskoczony 
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz
Zapraszam na mojego bloga genealogicznego :
http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com/
Marcin Marynicz
Zapraszam na mojego bloga genealogicznego :
http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com/
Czy ktoś posiada książkę o zasobie AA w Łodzi? par. Kurowice
Witam,
Czy ktoś posiada książkę o zasobie Archiwum Archidiecezjalnego w Łodzi? Widziałem taką pozycję w Archiwum Państwowym w Łodzi. Interesuje mnie parafia Kurowice k. Łodzi i to co Archiuwum Archidecezjalne ma w swoich zasobach jeśli chodzi o tą parafię przed 1818 rokiem.
Z góry dziękuję za pomoc
Piotr
Czy ktoś posiada książkę o zasobie Archiwum Archidiecezjalnego w Łodzi? Widziałem taką pozycję w Archiwum Państwowym w Łodzi. Interesuje mnie parafia Kurowice k. Łodzi i to co Archiuwum Archidecezjalne ma w swoich zasobach jeśli chodzi o tą parafię przed 1818 rokiem.
Z góry dziękuję za pomoc
Piotr
- annastregiel

Witam.
Mam tę pozycję.
Kurowice sprzed 1818 r.:
Księga małżeństw 1787-1818.
Księga urodzonych 1806-1807
Księgi urodzonych, małżeństw i zmarłych od 1808 do 1818
Pozdrawiam.
Anna S.
Mam tę pozycję.
Kurowice sprzed 1818 r.:
Księga małżeństw 1787-1818.
Księga urodzonych 1806-1807
Księgi urodzonych, małżeństw i zmarłych od 1808 do 1818
Pozdrawiam.
Anna S.
Poszukuję:
-aktu ur. Antoniego Rudnickiego, s. Stefana, ok. 1805, ok. Kalisza, Ostrowa Wlkp.
- rodziców Stefana Rudnickiego (ok. 1780-1845), ekonoma w majątkach k. Ostrowa Wlk. męża Józefy ze Skarzyńskich, ślub - par. Tursko w 1804 r.
-aktu ur. Antoniego Rudnickiego, s. Stefana, ok. 1805, ok. Kalisza, Ostrowa Wlkp.
- rodziców Stefana Rudnickiego (ok. 1780-1845), ekonoma w majątkach k. Ostrowa Wlk. męża Józefy ze Skarzyńskich, ślub - par. Tursko w 1804 r.
Czy na podstawie pozycji o zasobie Archiwum Archidiecezjalnego w Łodzi, można stwierdzić że znajdują się tam dokumenty metrykalne parafii Kutno lub Łąkoszyn sprzed 1808 roku. Dziękuję za pomoc
Jarek R
Jarek R
Jarek
To raczej Diecezja Łowicka lub parafia bo te miejscowości nie przynależą do AA Łódź
To raczej Diecezja Łowicka lub parafia bo te miejscowości nie przynależą do AA Łódź
pozdrawiam serdecznie
Eliza
poszukuję aktu urodzenia Wincenty Rychliński ok.roku 1792 syn Mateusza
Eliza
poszukuję aktu urodzenia Wincenty Rychliński ok.roku 1792 syn Mateusza
Jarku,
podaje link do parafii:
http://www.diecezja.lowicz.pl/serwis/in ... =55&idd=47
pozdrawiam
Danuta
podaje link do parafii:
http://www.diecezja.lowicz.pl/serwis/in ... =55&idd=47
pozdrawiam
Danuta
Czy ktoś posiada książkę o zasobie AA w Łodzi? par. Parcice
Kochani od roku 2009 buduję drzewo genealogiczne mojej rodziny. Od tego roku zająłem się żeńską linią moich rodziców.
Zostały mi do znalezienia osoby ze strony mojego taty o nazwisku CHRZAN.
Miasto Parcice, obecnie należy to do woj. Łódzkiego. Niestety nie wiem czy w AA Łódź znajdę jakieś informację.
W latach 1975-1998 miejscowość administracyjnie należała do województwa kaliskiego, ciekaw jestem czy przed 1975 rokiem miejscowość należała do woj. Łódzkiego czy może jeszcze gdzieś indziej.
Wujek google nie powiedział mi za dużo na ten temat.
Proszę o wszelkie informacje.
Pozdrawiam
Grzegorz
Zostały mi do znalezienia osoby ze strony mojego taty o nazwisku CHRZAN.
Miasto Parcice, obecnie należy to do woj. Łódzkiego. Niestety nie wiem czy w AA Łódź znajdę jakieś informację.
W latach 1975-1998 miejscowość administracyjnie należała do województwa kaliskiego, ciekaw jestem czy przed 1975 rokiem miejscowość należała do woj. Łódzkiego czy może jeszcze gdzieś indziej.
Wujek google nie powiedział mi za dużo na ten temat.
Proszę o wszelkie informacje.
Pozdrawiam
Grzegorz
- annastregiel

Witam.
Parcice do 1989 r. należały do par. Czastary.
W AA w Łodzi jest zmikrofilmowana Księga urodzonych,małżeństw i zmarłych z tej parafii z lat 1770-1798.
Pozdrawiam.
Anna S.
Parcice do 1989 r. należały do par. Czastary.
W AA w Łodzi jest zmikrofilmowana Księga urodzonych,małżeństw i zmarłych z tej parafii z lat 1770-1798.
Pozdrawiam.
Anna S.
Poszukuję:
Dziękuję Aniu za odpowiedź. Zastanawiam się tylko czy znajdę księgi małżeństw z lat 1880-1907? Muszę zacząć najpierw od moich pradziadków, od ich ślubu.
Pozdrawiam
Grzegorz
Pozdrawiam
Grzegorz
- kwroblewska

Witaj Krysiu! Dziękuję za informację. Znalazłem kilka skanów rodziny której poszukuję.
Pozdrawiam
Grzegorz
Pozdrawiam
Grzegorz
Witam Pani Anno
Czy mógłbym uzyskać informację na temat ksiąg parafii Szymanów znajdujących się w zasobie AA w Łodzi?
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Cezary
Czy mógłbym uzyskać informację na temat ksiąg parafii Szymanów znajdujących się w zasobie AA w Łodzi?
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Cezary
- annastregiel

Witam.
Niestety, nia ma w tej publikacji parafii Szymanów.
Może chodzi o miejscowość Szymanów, par. Ujazd w dekanacie Tomaszów Maz.? Księgi tej parafii są łódzkim AA.
Pozdrawiam.
Anna Sręgiel
Niestety, nia ma w tej publikacji parafii Szymanów.
Może chodzi o miejscowość Szymanów, par. Ujazd w dekanacie Tomaszów Maz.? Księgi tej parafii są łódzkim AA.
Pozdrawiam.
Anna Sręgiel
Poszukuję:
Dziękuję Anno,
Czy mogłabyś sprawdzić w w/w książce czy w AAD w Łodzi zachowały się akta małżeństw z Brzezin k. Łodzi z lat 1800-1807?
Pozdrawiam
Piotr
Czy mogłabyś sprawdzić w w/w książce czy w AAD w Łodzi zachowały się akta małżeństw z Brzezin k. Łodzi z lat 1800-1807?
Pozdrawiam
Piotr
- Czyżewski_Bartłomiej

Piotrze,
Pozwolę sobie odpowiedzieć przed Anną.
W łódzkim AA znajduje się zmikrofilmizowana brzezińska księga małżeństw z okresu 1800-1822.

Pozwolę sobie odpowiedzieć przed Anną.