Pogorzele Parafia Osieck potrzebuje pomocy
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
cyganmokotow

Drodzy Genealodzy po przeszło 10 letnich poszukiwaniach odnalazłem akt małżeństwa swoich prapradziadków oraz na zapiski skąd pochodził mój prapradziadek Jan Możdżonek, a mianowicie z Pogorzeli Osieckiej:)
Napisałem uradowany do Archiwum w Siedlcach a tam uzyskałem odpowiedź iż posiadają akta od 1890 roku.....
Mam pytanie gdzie mogę szukać akt z 850 lat i wcześniej z tamtej parafii??
I druga prośbą czy ktoś mieszka w tamtym rejonach i mógłby mi zrobic zdjęcia z cmentarza parafialnego w Osiecku lub Pogorzeli(może znajdują się tam groby moich przodków..?).Proszę o pomoc
Pozdrawiam Michał Możdżonek
Napisałem uradowany do Archiwum w Siedlcach a tam uzyskałem odpowiedź iż posiadają akta od 1890 roku.....
Mam pytanie gdzie mogę szukać akt z 850 lat i wcześniej z tamtej parafii??
I druga prośbą czy ktoś mieszka w tamtym rejonach i mógłby mi zrobic zdjęcia z cmentarza parafialnego w Osiecku lub Pogorzeli(może znajdują się tam groby moich przodków..?).Proszę o pomoc
Pozdrawiam Michał Możdżonek
-
Marynicz_Marcin

Sprawdzałeś, czy na parafii nie ma ksiąg ?
Często zdarzają się baardzo stare księgi (ja osobiście znam trzy, gdzie są księgi z XVIII wieku, a pewnie jest ich więcej).
Często zdarzają się baardzo stare księgi (ja osobiście znam trzy, gdzie są księgi z XVIII wieku, a pewnie jest ich więcej).
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz
Zapraszam na mojego bloga genealogicznego :
http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com/
Marcin Marynicz
Zapraszam na mojego bloga genealogicznego :
http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com/
-
cyganmokotow

-
cyganmokotow

Witam,
Ja oczywiście mogę zrobić kilka fotografii na cmentatrzu...często robię sobię wyprawy rowerowe w tamte okolice więc mogę przy okazji coś pstryknąć
Proszę o wiadomość na priv
Ja oczywiście mogę zrobić kilka fotografii na cmentatrzu...często robię sobię wyprawy rowerowe w tamte okolice więc mogę przy okazji coś pstryknąć
Proszę o wiadomość na priv
pozdrawiam
Mikołaj Korgol-Sowiński
Poszukuję informacji na temat Angeli Życkiej, urodzonej ok 1798 w Wilnie c. Józefa i Marianny z Gicewiczów
Mikołaj Korgol-Sowiński
Poszukuję informacji na temat Angeli Życkiej, urodzonej ok 1798 w Wilnie c. Józefa i Marianny z Gicewiczów
-
cyganmokotow

Ja bym udał się osobiście do proboszcza i pogadał. Jak znajdziesz nagrobek i będzie w słabym stanie to zawsze możesz poprosić o sprawdzenie w metrykach kościelnych dat aby mieć co napisać na tabliczce lub nagrobku. W innej parafii tej samej diecezji potrzebowałem sprawdzić dane na tabliczkę nagrobną i ksiądz nie robił problemów, nawet pozwolił sfotografować.