Archiwum Państwowe w Płocku

Pomogę lub potrzebuję pomocy w Archiwum ; Archiwa .. gdzie szukać zasoby (inwentarze) Archiwów w Internecie

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Łukasz_de_Wity

Sympatyk

Post autor: Łukasz_de_Wity »

Witam serdecznie,
Czy ktoś z Państwa mógłby pomóc w dotrarciu do aktu ślubu moich pra pradziadków: Franciszka Wiktorowicza i Józefy Mielnickiej; parafia św. Mateusza w Pułtusku rok: 1878 akt 43?
Ostatnio zmieniony pn 01 paź 2012, 22:46 przez Łukasz_de_Wity, łącznie zmieniany 1 raz.
Sroczyński_Włodzimierz

Sympatyk
Nowicjusz
Otrzymał podziękowania: 1 time

Post autor: Sroczyński_Włodzimierz »

http://metryki.genealodzy.pl/metryka.ph ... =42-43.jpg
masz gratis, byleś nie szerzył opinii "forum jest do szukania płatnych zleceń";)

a podziękować możesz wszystkim ludziom, dzięki którym ten akt możesz obejrzeć
od pracowników NDAP-u, APW (w szczególności ex-dyrektora oraz kierownika oddziału Pułtusk), poprzez PTG, kierującego projektem, Jacka Okulusa, fotografów (nie wiem kto konkretnie to zdjęcie zrobił), prowadzących serwis metryki (Jace Młochowski, Sebastian Gąsiorek, Łukasz Rzeszotek) członków i sympatyków którzy wspierają kupno spzętu i utrzymanie serwera
etc etc etc
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
EwaMaria

Sympatyk

Post autor: EwaMaria »

Droga Alu, ja oprócz Piotra znam jeszcze jednego anioła .Myślę o Tobie i Twojej bezinteresownej pomocy wielu genealogom-amatorom.Dziękuję, Ewa.
2ala030450

Sympatyk

Post autor: 2ala030450 »

Witam Ewuniu, tak naprawdę to bardzo zazdroszczę teraz Piotrusiowi wypraw do Archiwum, ja tu siedzę w tej Anglii i nic nie mogę nikomu pomóc, ale już tak po cichutku sobie przyrzekam, że jak wrócę kiedyś, to będę chodzić po naszych archiwach codziennie i szukać co komu potrzebne.
Pozdrawiam Cię serdecznie - Ala
Piotr_Romanowski

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Piotr_Romanowski »

Witam

Oto wyniki poszukiwań

1. dla Edithe - akty z lat 1915-1927 dostępne wyłącznie w USC w Baboszewie lub w parafii

2. małgorzata_C - akty z parafii Maków Maz. są niedostępne w AD w Płocku z powodu bardzo złego stanu ksiąg. Proszę pytać o te księgi w AP w Pułtusku.

3. dla karrrol08 - akt urodzenia z 1837r w par. Sarnowo - odnalazłem - proszę o kontakt na pw

Pozdrawiam piotrek
kowalskamalgorzata

Sympatyk

Post autor: kowalskamalgorzata »

Witam!
Panie Piotrze dziękuję za pomoc.Czy mógłby pan sprawdzić akt urodzenia na nazwisko Zygmunt Gawlik ur.1879 rok w Skoczkowie,parafia Jeżewo, syn Jakuba Gawlik i Antoniny z.d Greleckiej/lub Grzeleckiej
Pozdrawiam Małgorzata.
Anatolij

Sympatyk
Nowicjusz
Kontakt:

Przesyłam metryki

Post autor: Anatolij »

Witam,
Proszę pomóc. W archiwum Płockim jest taki Zasob
nr 31 - Płocki Urząd Gubernialny do Spraw Powinności Wojskowej,
lecz nie mogę jego znaleźć . Może już są zrobione spisy powiatu Lipnowskiego?
Anatolij
EwaMaria

Sympatyk

Jakiś czas temu wysłałam zapytanie o skan aktu przez stronę AP PLOCK.Może ktoś się orientuje czy ta procedura działa i jaki jest czas oczekiwania na odpowiedź.Ewa.
2ala030450

Sympatyk

Post autor: 2ala030450 »

Aco potrzebujesz, Ewunia?
Ala
dorciami

Post autor: dorciami »

EwaMaria - oni straszna organizacje maja w Plocku. Ja wysylalam do nich zamowienie na akty poprzez ich stronę, ale zeby sie upewnic czy na pewno dotarlo zadzwonilam - oczywiscie zamowienia nie bylo wiec zlozylam nowe (Tobie tez radze :)), po poltora tygodnia otrzymalam informacje, zeby zaplacic za skany i teraz czekam juz trzeci tydzien na maila zwrotnego... szkoda ze taka kiepska wspolpraca, bo aktow bede pewnie sporo potrzebowala :(

Dorota
Slawinski_Jerzy

Sympatyk

Post autor: Slawinski_Jerzy »

Witam,

Ja złożyłem wniosek o skany w październiku, a w styczniu dowiedziałem się że nie dotarł, bo ten internetowy formularz szwankuje :)
Także najlepiej składać chyba zamówienia bezpośrednio na maila kancelarii archiwum (tak mi poradziła pani z archiwum).

pozdrawiam serdecznie
Jurek
Steamroller_Fly

Sympatyk
Legenda

Post autor: Steamroller_Fly »

Witam,

Gdyby ktoś z Państwa bywał w AP i znalazł czas na odszukanie:
- akt ślubu 5/1867 parafii Drobin miądzy Antonim Kopcińskim i Marianną Łukaszewską
będę wdzięczny.
Ostatnio zmieniony ndz 12 maja 2013, 21:00 przez Steamroller_Fly, łącznie zmieniany 1 raz.
Radek
EwaMaria

Sympatyk

Witam .Parafia Gralewo to AP Mława.Ewa.
Steamroller_Fly

Sympatyk
Legenda

OK, thx. Już poprawiam
Radek
Steamroller_Fly

Sympatyk
Legenda

Steamroller_Fly pisze:Witam,

Gdyby ktoś z Państwa bywał w AP i znalazł czas na odszukanie:
- akt ślubu 5/1867 parafii Drobin miądzy Antonim Kopcińskim i Marianną Łukaszewską
będę wdzięczny.
Dziękuję Piotrze
Radek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc w Archiwum”