Nazwisko: Radoniewicz
Moderatorzy: maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=19201&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
-
mmaziarski

Nie wiem kto pyta o nazwisko Radoniewicz i czego potrzebuje.
W Jaśle było wiele osób o tym nazwisku.
Mieczysław
W Jaśle było wiele osób o tym nazwisku.
Mieczysław
MMaziarski
W Polsce obecnie żyje 55 osób o nazwisku Radoniewicz [ według PESEL ] stąd moje zainteresowanie czy wywodzimy się z tego samego pnia. Czy zawsze było nas tak mało. Co wiem, to, że mój dziadek Kazimierz [1900-1966] miał siostrę Franciszkę [1902-1975] i brata Józefa [1899-1928]. Ojciec jego Wojciech żył w latach 1863-1901. Na tym się kończy moja wiedza.
Krzysztof
Krzysztof
Może ktoś z Państwa wie, czy można Jasielskie księgi parafialne przeglądać w Internecie? Ja się zupełnie na tym nie znam.
-
mmaziarski

Ksiąg parafialnych nie ma w internecie.Są zindeksowane u proboszcza.Trzeba się do niego zwrócić podając konkretnie o kogo chodzi.
Jak widzę to Kazimierz Radoniewicz 1900-1966 zmarł w Jaśle.Jego przodkowie Są w indeksach.Kazimierz miał przyrodnią siostrę z I małżeństwa Antoninę ur.1888.
Mieczysław
Jak widzę to Kazimierz Radoniewicz 1900-1966 zmarł w Jaśle.Jego przodkowie Są w indeksach.Kazimierz miał przyrodnią siostrę z I małżeństwa Antoninę ur.1888.
Mieczysław
MMaziarski
- Komorowski_Longin

Witam
Akt małżeństwa nr 16/1840r z par. Osuchów - Władysława Alfonsa Kronenberga z Rozalią Radoniewicz
https://picasaweb.google.com/1099408562 ... 4520486242
Pozdrawiam Longin.
Akt małżeństwa nr 16/1840r z par. Osuchów - Władysława Alfonsa Kronenberga z Rozalią Radoniewicz
https://picasaweb.google.com/1099408562 ... 4520486242
Pozdrawiam Longin.
Bardo dziękuję Panie Mieczysławie,
Nawet nie wiedziałem, że pradziadek był dwa razy żonaty. Dlatego nie wiem, o kogo pytać. Czy proboszcz odpowiada na maile mieszkam we Wrocławiu i ciężko byłoby mi jeździć do Jasła?
Pozdrawiam
Witam Longin
Dziękuję, ale na razie nie mogę skojarzyć z moją rodziną, może jeszcze do tego dojdę
Pozdrawiam
Krzysztof
Nawet nie wiedziałem, że pradziadek był dwa razy żonaty. Dlatego nie wiem, o kogo pytać. Czy proboszcz odpowiada na maile mieszkam we Wrocławiu i ciężko byłoby mi jeździć do Jasła?
Pozdrawiam
Witam Longin
Dziękuję, ale na razie nie mogę skojarzyć z moją rodziną, może jeszcze do tego dojdę
Pozdrawiam
Krzysztof
-
mmaziarski

Czy może ktoś z Państwa wie czy Zofia Teresa Wiktoria Radoniewicz urodzona 1808 pochodziła z Jasła? Była córką Antoniego i Teresy Fux. Wyszła za mąż. ślub: dnia 13 II 1827, Warszawa, par. św. Jana (katedra]
A może coś o powiązaniach z Jasłem Rozalii Radoniewicz urodzonej w roku 1813 zmarłej dnia 14 VI 1864. Mąż (ślub: około 1830): Władysław Alfons Kronenberg, bohater Wiki 1814-1891.
Obie Panie są ujęte w Wielkiej Genealogi Potomków Sejmu Wlk. Minakowskiego
A może coś o powiązaniach z Jasłem Rozalii Radoniewicz urodzonej w roku 1813 zmarłej dnia 14 VI 1864. Mąż (ślub: około 1830): Władysław Alfons Kronenberg, bohater Wiki 1814-1891.
Obie Panie są ujęte w Wielkiej Genealogi Potomków Sejmu Wlk. Minakowskiego
-
mmaziarski

- Komorowski_Longin

Witam
Ślub Władysława Alfonsa Kronenberga z Rozalią Radoniewicz odbył się 16 sierpnia 1840 roku w Osuchowie, gdzie proboszczem był Ks. Jan Radoniewicz zapewne krewny panny młodej.
https://picasaweb.google.com/lh/photo/d ... directlink
Pozdrawiam Longin.
Ślub Władysława Alfonsa Kronenberga z Rozalią Radoniewicz odbył się 16 sierpnia 1840 roku w Osuchowie, gdzie proboszczem był Ks. Jan Radoniewicz zapewne krewny panny młodej.
https://picasaweb.google.com/lh/photo/d ... directlink
Pozdrawiam Longin.
Witam
Już wcześniej trafiłem na księdza Jana Radoniewicza w Błędowie – był proboszczem w latach 1871-72. Być może to ta sama osoba. Pisałem w tej sprawie do obecnego proboszcza, ale bez odpowiedzi.
Co do ślubu Władysława Alfonsa Kronenberga z Rozalią Radoniewicz już wcześniej przesłał mi Pan ich akt ślubu i dlatego próbuję coś z tego sklecić.
Witam Panie Mieczysławie
Teresa Fux urodziła się 1780 roku czy te akty o których Pan pisze są z tego samego okresu?
Już wcześniej trafiłem na księdza Jana Radoniewicza w Błędowie – był proboszczem w latach 1871-72. Być może to ta sama osoba. Pisałem w tej sprawie do obecnego proboszcza, ale bez odpowiedzi.
Co do ślubu Władysława Alfonsa Kronenberga z Rozalią Radoniewicz już wcześniej przesłał mi Pan ich akt ślubu i dlatego próbuję coś z tego sklecić.
Witam Panie Mieczysławie
Teresa Fux urodziła się 1780 roku czy te akty o których Pan pisze są z tego samego okresu?
-
mmaziarski