Może nie jest to za bardzo temat na forum genealogiczne, ale nie wiedziałem gdzie się z tym zwrócić. Nawet nie wiedziałem jaki dać tytuł tematowi. Wiem, że znajdzie się tutaj jakiś specjalista, który pomoże
Będąc ostatnio na wsi moja ciocia pokazała mi odnaleziony w starym kredensie stojącym w jeszcze starszej piwnicy pewien "dokument" z wizerunkiem papieża Pawła VI. Na dokumencie udało mi się rozczytać dane mojej prababci Aleksandry Wolszczyńskiej (dd. Kopcińskiej) oraz prawdopodobnie rodzaj modlitwy o jej zdrowie. Dokument jest prawdopodobnie z roku 1968. Moja prababcia zmarła w 1971.
Dowiedziałem się, że tejże Aleksandry córka miała męża, którego siostra pracowała w Watykanie, gdzie zajmowała się szyciem szat dla papieża i to najprawdopodobniej za jej pośrednictwem tenże dokument trafił do rąk prababci.
Czy ktoś z Państwa spotkał się z podobnym dokumentem i jest w stanie coś więcej na ten temat powiedzieć/napisać. Jako że "dokument" jest w opłakanym stanie nie wiem jaka była jego pierwotna treść. Google Grafika niestety nic mi podobnego nie znalazło