Szczucin,woj.małopolskie
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
- Zawada_Cezary

Szczucin,woj.małopolskie
Witam wszystkich serdecznie,
Interesuję mnie czy jest w planach indeksacja parafii Szczucin,woj.małopolskie. Indeksy z tej parafii w dużej mierze pomogłyby w poszukiwaniach moich przodków, niestety nigdzie w internecie nie ma ani kawałka indeksu.
pozdrawiam
Cezary
Interesuję mnie czy jest w planach indeksacja parafii Szczucin,woj.małopolskie. Indeksy z tej parafii w dużej mierze pomogłyby w poszukiwaniach moich przodków, niestety nigdzie w internecie nie ma ani kawałka indeksu.
pozdrawiam
Cezary
-
mmaziarski

Parafia Szczucin,woj.małopolskie
Ja zindeksowałem Szczucin.Indeksy przekazałem do ADTarnów.
Kogo szukasz.
Mieczysław
Kogo szukasz.
Mieczysław
MMaziarski
- Zawada_Cezary

Nazwiska Zawada, Łabuz, Makuch
Cezary
Moje regiony: Mazowsze, Kielecczyzna, Małopolska, Pomorze;
Moje rody: Zawada, Płatos, Górnicz, Swaczyk, Torbicki, Borowski, Chorębiewski, Zarzycki;
Moje regiony: Mazowsze, Kielecczyzna, Małopolska, Pomorze;
Moje rody: Zawada, Płatos, Górnicz, Swaczyk, Torbicki, Borowski, Chorębiewski, Zarzycki;
-
mmaziarski

W miejscowości Lubasz znalazłem dwie rodziny o nazwisku Zawada.
Pierwsza to Franciszek z Reginą mieli syna Macieja ur.1778,Józef ur.1778 i Marianna ur.1783.
Druga to Stanisław z Reginą mieli córki -Elżbieta ur.1778,Marianna ur.1781,Regina ur.1783.
W szczucinie w 1820 był ślub Jana Zawady lat 30 -miles -,z Brygidą Kwaśniowską lat 17.W 1822 urodziła im się córka Marianna.
Pozdrawiam
Mieczysław
Pierwsza to Franciszek z Reginą mieli syna Macieja ur.1778,Józef ur.1778 i Marianna ur.1783.
Druga to Stanisław z Reginą mieli córki -Elżbieta ur.1778,Marianna ur.1781,Regina ur.1783.
W szczucinie w 1820 był ślub Jana Zawady lat 30 -miles -,z Brygidą Kwaśniowską lat 17.W 1822 urodziła im się córka Marianna.
Pozdrawiam
Mieczysław
MMaziarski
Witam serdecznie,
Szukam akt malzenstwa miedzy Kazimierz Jachym i Rozalia Skoczylas. Pewnie przed 1900 roku.
Mieszkali w Woli Szczucinskiej.
Dziekuje za pomoc
Tomek
Thomas
Szukam akt malzenstwa miedzy Kazimierz Jachym i Rozalia Skoczylas. Pewnie przed 1900 roku.
Mieszkali w Woli Szczucinskiej.
Dziekuje za pomoc
Tomek
Thomas
-
Dybowski_Damian

Witam.
Czy poza parafią Szczucin zindeksował Pan też inne parafie z terenów dzisiejszej diecezji tarnowskiej? Interesują mnie zwłaszcza parafie sąsiadujące z parafią Szczucin. Poszukuję nazwiska Dybowski / Dybowska, zwłaszcza z okresu: II poł. XVIII w. i I poł. XIX w.
Bardzo dziękuję za ewentualną odpowiedź.
Damian
Czy poza parafią Szczucin zindeksował Pan też inne parafie z terenów dzisiejszej diecezji tarnowskiej? Interesują mnie zwłaszcza parafie sąsiadujące z parafią Szczucin. Poszukuję nazwiska Dybowski / Dybowska, zwłaszcza z okresu: II poł. XVIII w. i I poł. XIX w.
Bardzo dziękuję za ewentualną odpowiedź.
Damian
-
mmaziarski

1809 w Jaśle ślub Idziego Dybowskiego z Lazarowiczówną.
W 1862 ur.w Krośnie Zygmunt Dybowski.
MM
W 1862 ur.w Krośnie Zygmunt Dybowski.
MM
MMaziarski
Czy skany aktów ze Szczucina są dostępne gdzieś w internecie?
W Genbazie ani w projekcie "Metryki" nie ma.
Ewentualnie, jeśli ktoś ma i mógłby udostępnić bezpośrednio, będę wdzięczny za kontakt.
Chciałbym posprawdzać wszystkie akta związane z nazwiskiem Dziubiński, Dziub, Dziuba itp - wygląda na to, że trochę ich tam było...
W Genbazie ani w projekcie "Metryki" nie ma.
Ewentualnie, jeśli ktoś ma i mógłby udostępnić bezpośrednio, będę wdzięczny za kontakt.
Chciałbym posprawdzać wszystkie akta związane z nazwiskiem Dziubiński, Dziub, Dziuba itp - wygląda na to, że trochę ich tam było...
Arek
- Krystyna.waw

-
mmaziarski

-
daniel_urban