Najlepszy jest herb Adama Małysza: na tarczy biały orzeł między nartami
Pozdrawiam
Piotr
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech, adamgen

Jeśli takie "logo" ma służyć pielęgnacji (mojej) tradycji rodzinnej to serdecznie dziękuję. Jeśli ktoś chce to proszę bardzo - jego sprawa. W moim przekonaniu to nic innego jak kolejny pomysł na biznes; sposób na robienie kasy poprzez wykorzystanie swego rodzaju niedowartościowania "nie-szlachciców", "nie-mieszczan", "nie-korporantów" itp. Takie logo - jak dla mnie - to bezwartościowy kolorowy obrazek, który podany w "ładnej" i "doniosłej" oprawie (nadanie numerka rejestru, wskazanie fundatora i opisu w archaizującej stylizacji), ma nadać jego posiadaczowi wyjątkowości. Moim zdaniem na pielęgnowanie tradycji rodzinnej można znaleźć wiele innych, naprawdę WARTYCH tego sposobów...julia-jarmola pisze:Witam!
Herby "rozdawane" przez Novą Heroldię, są to herby OBYWATELSKIE i jako takie w swoim założeniu, mają służyć pielęgnacji tradycji rodzinnej. Nie są niczym dziwnym w Europie!
Nova Heroldia jest oficjalną fundacją i ma podstawy prawne do rejestracji oraz publikacji znaku herbowego,który ma być symbolem identyfikacji,własnie czymś w rodzaju logo.
Zgadzam się z P. Irkiem, że "to co dziś wydaje się śmieszne za jakiś czas może być powodem do dumy dla kolejnych pokoleń".
Pozdrawiam Julia J.

Sławku,sponikowski pisze: Jeśli takie "logo" ma służyć pielęgnacji (mojej) tradycji rodzinnej to serdecznie dziękuję. Jeśli ktoś chce to proszę bardzo - jego sprawa. W moim przekonaniu to nic innego jak kolejny pomysł na biznes; sposób na robienie kasy poprzez wykorzystanie swego rodzaju niedowartościowania "nie-szlachciców", "nie-mieszczan", "nie-korporantów" itp. Takie logo - jak dla mnie - to bezwartościowy kolorowy obrazek, który podany w "ładnej" i "doniosłej" oprawie (nadanie numerka rejestru, wskazanie fundatora i opisu w archaizującej stylizacji), ma nadać jego posiadaczowi wyjątkowości. Moim zdaniem na pielęgnowanie tradycji rodzinnej można znaleźć wiele innych, naprawdę WARTYCH tego sposobów...
pozdrawiam - Sławek