Poszukuję Mierzwa i Dynia

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
mierzwa
Kontakt:

Poszukuję Mierzwa i Dynia

Post autor: mierzwa »

Witam wszystkich !!!

Jestem tutaj po raz pierwszy,ale mam nadzieję, nie ostatni....

Poszukuję kontaktu z osobami powiązanymi z nazwiskami MIERZWA i DYNIA a wywodzących się z terenów Polski południowej, podkarpacia i lubelszczyzny a szczególnie interesują mnie okolice Rzeszowa -........

Otóż w swoich poszukiwaniach , doszedłem do lat ok. 1730-50 kiedy to urodził sie w miejscowości ZACZERNIE k/Rzeszowa mój pra,pra.... dziadek ADALBERTUS MIERZWA (MIRZWA), który ok 1786 r. ożenił sie z MARIANNĄ PASIERB...

ich syn GRZEGORZ MIERZWA ożenił się z AGNIESZKĄ CIEŚLA ...
ich syn JAN MIERZWA ożenił się z KATARZYNĄ RZĄSA...
ich syn JACENTY MIERZWA ożenił się z KATARZYNĄ DYNIA...
ich syn a mój ojciec WŁADYSŁAW MIERZWA ożenił się z KATARZYNĄ WOŹNY
itd,itd..... ponad 720 osób i ponad 250 małżeństw - jeżeli ktoś byłby zainteresowany, to zapraszam na :

http://www.kaem2004.republika.pl

oraz

http://k_mierzwa.republika.pl/GreatFamily/index.html

Ponieważ moję dalsze poszukiwania ,wymagają jeszcze wielu uzupełnień -dlatego poszukuję osób związanych z wymienionymi nazwiskami o kontakt i pomoc w dalszym budowaniu tego drzewa....!!!.

A może ktoś , podczas swoich poszukiwań ,spotkał się z takimi nazwiskami..???

Czekam na kontakt !!!

Pozdrawiam : Kazimierz Mierzwa
Awatar użytkownika
Ewa_Szczodruch

Sympatyk
Adept

Post autor: Ewa_Szczodruch »

Witaj Kazimierzu!

Na GenPol - co najmniej 3 osoby prócz Ciebie są zainteresowane tym nazwiskiem ( jedna zdaje się je nosi ). Wiem, bo prosiły mnie o etymologię nazwiska Mierzwa.

Możesz je łatwo znaleźć ( opcja "Szukaj w GenPol- u" ) i nawiązać z nimi kontakt, o ile wcześniej tego nie zrobiłeś :wink:

Pozdrawiam cieplutko, Ewa Szczodruch
Awatar użytkownika
Grochowicki_Andrzej

Sympatyk

Post autor: Grochowicki_Andrzej »

Witaj Kazimierzu,

pewnie niewiele Ci to pomoże, ale u mnie w rodzinie miałem ciocię o tym nazwisku panieński, jej ojciec Józef Mierzwa urodził się na początku XX w. Mieszkali w dawnym woj. tarnobrzeskim.
Spotkałem też ks. Mareka Mierzwę, który skontaktował mnie z Polską Misją w Gelsenkirchen. Ks. Marek jest proboszczem w parafii Gorawino w diecezji koszalińsko-kołobrzeskiej.

Pozdrawiam serdecznie
Andrzej-Maciej
data

Post autor: data »

Ponieważ mam kontakt z ks. Markiem Mierzwa, przekazałem mu te informacje i podałem linki do stron. Pozdrawiam Tadeusz
danisha

Nieaktywny
Tytan

Post autor: danisha »

Witam serdecznie
Na przełomie wieków 19 i 20 sporo Mierzwów mieszkało w Prawnie miejscowości w gm.Józefów n/Wisłą woj.lubel.Obecnie linia męska tu zaginęła .Prawdopodobnie w samym Józefowie jeszcze mieszkają jacyś.Jeśli Cię to interesuje daj znać poszukam w książce telef.Czy potomkinie tego rodu też Cię interesują?Danka-
danishamałpawp.pl
Ostatnio zmieniony śr 22 maja 2013, 05:53 przez danisha, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Młochowski_Jacek

Członek Honorowy
Nowicjusz
Kontakt:

Re: Mierzwa Family....

Post autor: Młochowski_Jacek »

mierzwa pisze:Poszukuję kontaktu z osobami powiązanymi z nazwiskami MIERZWA ...
Znam osoby w Radomiu i tym nazwisku. Jak zwykle w takiej sytuacji niezawodna jest http://ksiazka-telefoniczna.com .
W samym mazowieckim wpisując nazwisko Mierzwa i miasto % znalazłem kontakt (numer tel.) do ponad 50 osób o tym nazwisku.
Pozdrawiam serdecznie
Jacek Młochowski
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”