Może znajdzie się z kimś z forum jakieś powinowactwo... albo coś się komuś przypomni przeglądając dla siebie skorowidze

Jeśli w drzewie jest podana data urodzenia albo zgonu, to posiadam ów akt chrztu, czy zgonu. W przeciwnym razie mi go brakuje.
Tak z mogących się przydać informacji, to odnośnie najstarszego mi znanego przodka:
Daniel Wilhelm Wulff - z aktów chrztów i zgonów jego dzieci wynika, że urodził się w latach 1785-1787. Jego małżonka Anna Karolina Hoch według tych samych aktów urodziła się około roku 1797. Należał do kościoła Ewangelicko-Augsburskiego. Aktualnie poszukuję jego aktu chrztu i aktu ślubu. Akt jego zgonu posiadam i z ciekawszych informacji w nim zawartych: "...umarł tu przy ulicy Karmelickiej (pod numerem 2484 w cyrkule IV) na krwawą biegunkę Daniel Wilhelm Wolff, majster młynarski w Warszawie, lat czterdzieści dwa mający, rodem ze wsi Lichtenhagen przy Królewcu w Prusach, którego rodzice świadkom z imienia, powołania i pobytu nie są wiadome, zostawiwszy po sobie żonę Annę Karolinę z Hochów i cztery dzieci, to jest Karolinę lat dziesięć, Wilhelma lat sześć, Ferdynanda lat trzy, i Jana Alexandra, trzy miesięcy i dziewięć dni mających".
Z "młodszych" osób w drzewie chyba najbardziej mnie nurtuje aktualnie:
Lucyna Wolff - zmarła 4 VI 1980 r. w Warszawie. Wyszła za jakiegoś Glikzeliger'a, ale z relacji rodzinnych później się rozwiodła. Jakoś nie mogę znaleźć jej aktu chrztu.
No to tyle... Ja sobie szukam po troszeczku, od czasu do czasu jedynie... Zazwyczaj mnie bierze jak pogoda paskudna, a czasu za wiele... więc doklejam informacje raczej powolutku.