Stryczyński,Styczynski,Styczynsky

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Syta_Kasia

Stryczyński,Styczynski,Styczynsky

Post autor: Syta_Kasia »

Poszukuje wiadomości o Stanisławie Stryczyńskim urodzonym w Żerkowie/k. Jarocina,który po wojnie wyjechał do Francji.Prawdopodobnie pracował tam w jakiejś kopalni i stracił tam rękę(nazwisko może byc zmienione na STRYCZYNSKY STYCZYNSKI)oraz jego rodziny mieszkającej we Francji.Jest bratem mojej babci Bogumiły Dendewicz zd.Stryczyńska.
Szukam także wiadomości o biologicznym ojcu mojego taty. Był Francuzem-prawdopodobnie Roger Gawor(Gaborieaux,Gaborieau, Gaborio),był w czasie wojny w niemieckim obozie pracy przymusowej w Krzystkowicach-Krystianstadt(fabryka broni-teraz fabryka lnu).W 1942 lub 1943 roku został wywieziony z obozu i ślad się urwał.
Jeśli ktoś będzie mógł mi pomóc to prosze o kontakt
Ostatnio zmieniony pt 10 lip 2009, 20:41 przez Syta_Kasia, łącznie zmieniany 3 razy.
Wladyslaw_Moskal

Sympatyk

STRYCZYŃSKI,STYCZYNSKI,STYCZYNSKY

Post autor: Wladyslaw_Moskal »

Wg ksiazki telefonicznej;

1. STYCZYNSKI
27 Rue Buttes, 77810 Thomery
France

2. Styczynski César
208/Bis Rue Lannoy, 59100 Roubaix

3. Styczynski Chantal
78 Rue Jean Jaurès, 59860 Bruay sur l'Escaut

4. Styczynski Christophe
9 Rue Serpente, 28000 Chartres

5. Styczynski Nicolas
4 Passage Hennel, 75012 Paris

6. Styczynski Venceslas
4 Rue Mar Juin, 57950 Montigny lès Metz

Nie ma Stryczynski, Stryczynsky i Styczynsky, sa tylko osoby o nazwisku Styczynski.

Wladyslaw
Syta_Kasia

STRYCZYŃSKI,STYCZYNSKI,STYCZYNSKY

Post autor: Syta_Kasia »

dziękuje,ale książki telefoniczne już widziałam i nic,licze że ktoś zna lub znał te osoby
elgra

Członek Honorowy
Mistrz

Francja-Stryczyński,Styczynski,Styczynsky

Post autor: elgra »

Syta_Kasia pisze:witam.Czy ktoś mógłby mi poradzic gdzie mogę znalezc wiadomości o kims,kto wyjechał do Francji w czasie wojny,ożenił się tam i miał dzieci?Jedyny ostatni adres tej osoby jaki mam jest mało czytelny ale dotyczy regionu Pas de Calais z przed wielu lat. Francuskie książki telefoniczne też mi nie pomogły.Osoba której szukam już raczej nie żyje, a jego francuska rodzina prawdopodobnie nie zna języka polskiego.
Kasiu, odpowiadam w tym watku, bo tu podalas najwiecej informacji.

Nazwisko StryczyNski nie wystepuje na francuskich stronach genealogicznych, wiec zostalo prawdopodobnie zmienione, tylko nie wiemy na jakie.

W francuskiej ksiazce telefonicznej jest tylko w formie zenskiej, a to male prawdopodobienstwo ze wnuczka Twojego przodka je nosi.
We Francji zona pana Stryczynskiego nosi nazwisko Stryczynski.

Stryczynska Marta
4 r Eugène Manuel
75016 PARIS
tel 01 45 20 18 23

1/ Mowisz ze ksiazki telefoniczne nic nie daly.
To znaczy ze nawiazalas kontakt pod podanymi adresami?

2/ Jednak masz jakis adres, wiec zalacz zdjecie, mysle ze da sie cos odcyfrowac. Potem juz bedziz latwiej.

W tym watku podaj wszyskie informacje jakie posiadasz.
Jesli korespondowal z rodzina w Polsce, to moze da sie zdobyc np. imiona jego dzieci?

Elzbieta
mathilda

Sympatyk

Post autor: mathilda »

Regarde GAWOR(Annuaire pages blanches)
(62)->Gawor Thadée
(62)->Gawor Zenon
Gawor Ladislava (69)
mathilda

Sympatyk