Rejestry podymnego. Województwo Wileńskie 1690 r.
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
- Michał_Zieliński

Cześć Marcin, dzięki za informację. Moi mieszkali w sumie nie tak daleko, ale póki co ciężko połączyć. Będę trzymał powyższe informacje i jeśli kiedyś uda się połączyć to dam znać!Marcin_wysocki pisze:Hej Michale,
z tego co mi wiadomo, a wiadomo niewiele, chodzi mi o rodzine Chomicz powiazana z Chomiczami w powiecie wilejskim w zascianku Orpa. Antoni syn Makarego urodzil sie w 1903 roku jako zasciankowy szlachcic, posiadal 2 corki: łucje i antonine, jeg zona miala na imie karolina.w 1945 zostal zeslany n 8 lat łagrów, a rodzina uciekła do Polski, dokładnie do Człuchowa
Żadno z tych nazwisk nie występuje.ewa034 pisze:Witam,
Czy można prosic o sprawdzenie nazwisk:
Awła(y)sewicz, Molis, Chrostian (Chorościan lub podobne), Biksztyniew
EwaP
Również brak.jarymi pisze:Witam serdecznie
Panie Michale byłbym wdzięczny za sprawdzenie nazwisk: Jankielewicz i Stabeusz ew. Stabert
z góry dziekuję
Ryszard Jankielewicz
Tarłowskich nie ma.TomS pisze:Witam serdecznie,
Czy mogę prosić o sprawdzenie nazwiska Tarłowski? Z góry niezmiernie dziękuję
Pozdrawiam wszystkich,
Michał
-
Rubin_Zbyszek

-
Wojciechowski_Michal

-
Joanna_Lewicka

-
Sawicki_Julian

Witam, Michał chyba się nie obrazi na moje wpadnięcie w temat ( posłałem do Admina Kalendarz Polityczny z 1753 r. ), chyba już komuś podawałem ten link, mam dobrą pamięć, ale coraz krótszą, podaje link, można tam wpisać nazwisko np. Zabłocki lub inne po rosyjsku, albo po polsku dopisać, zawsze się coś otworzy np. Józef Sawicz Zabłocki na Litwie z 1759 roku, pozdrawiam - Julian ; http://search.rsl.ru/ru/results#/?query ... nityView=1
Witam
Czy mógłbym prosić o sprawdzenie, czy w Pańskiej książce znajdują się jakieś wzmianki o mieszkańcach sioła Mamule (leżącego pomiędzy miastem Postawy a miejscowością Koziany) ?
Wg opisów dekanatu świrskiego dokonanych przez plebanów w 1784 r. Mamule należały do parafii Zadziewie.
Z góry serdecznie dziękuję za pomoc.
Maciej
Czy mógłbym prosić o sprawdzenie, czy w Pańskiej książce znajdują się jakieś wzmianki o mieszkańcach sioła Mamule (leżącego pomiędzy miastem Postawy a miejscowością Koziany) ?
Wg opisów dekanatu świrskiego dokonanych przez plebanów w 1784 r. Mamule należały do parafii Zadziewie.
Z góry serdecznie dziękuję za pomoc.
Maciej