Nazwisko: Przestrzelski

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: maria.j.nie, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=4137&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Marka

Post autor: Marka »

W Grądach mieszkała Aleksandra Rutkowska z domu Przestrzelska.Córka Jana i Julianny Kalinowskiej. Mam ją u siebie.
MonikaMaru

Sympatyk

Post autor: MonikaMaru »

W Gołębiowie w 1803 urodziła się Franciszka Ewa Wnukiewicz, córka Franciszka i Julianny Tekli z Przestrzelskich. Julianna zmarła w 1804 i Franciszek poślubił Franciszkę z Rutkowskich, która urodziła się w Odechowie i zmarła w Tursku.

Na podst.
a. u. z 24.XII.1803 Gołębiów - ur. Franciszka Ewa Wnukiewicz, matka Tekla Julianna z Przestrzelskich Wnukiewiczowa
a. z. z 2.I.1804 Gołębiów - zgon Julianny Wnukiewiczowej , 24 lata
a. ur. nr 281 /117 z 1818 par. Połaniec - ur. Marianna Elżbieta Wnukiewicz, matka Franciszka z Rutkowskich 32 l.
a. z. nr 24/12 z 1822 par. Niekrasów - zgon Franciszki Wnukiewicz z Rutkowskich.
a. śl. nr 9 z 1839 par. Góry Wysokie - śl. Wojciecha Malinowskiego z Franciszką Ewą Wnukiewicz c. Franciszka i Julianny z Przestrzelskich 36 l., ur. w Gołębiowie, zam. w Tursku par. Niekrasów

Pozdrawiam,
Monika
twojkowski

Sympatyk

Post autor: twojkowski »

Przestrzelscy od co najmniej XVIII w. mieszkają w Kaimach, par Jedwabne. Są wśród moich przodków.
Nowik_Grzegorz
Mistrz

Post autor: Nowik_Grzegorz »

Witam
W Janczewku parafia Jedwabne zmarła Franciszka Bzura zd. Przestrzelska.
23/1838 akt zgonu parafia Jedwabne
Grzegorz
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”