Rydzyński szukam rodziny
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Rydzyński szukam rodziny
Nazwisko RYDZYNSKI,
Szukam wszystkie wiadomoscie co chodzi o rodzinie RYDZYNSKI
z miejsca CHRAPON i okolicach (SZCZAWNO, OKALEWO,
PRZYWITOWO, MOSCISKA) to znaczy w regionie MLAWA,
BIEZUN, RYPIN i LIDZBARG.
Dziekuje zgory za kazda odpowiedz.
Szukam wszystkie wiadomoscie co chodzi o rodzinie RYDZYNSKI
z miejsca CHRAPON i okolicach (SZCZAWNO, OKALEWO,
PRZYWITOWO, MOSCISKA) to znaczy w regionie MLAWA,
BIEZUN, RYPIN i LIDZBARG.
Dziekuje zgory za kazda odpowiedz.
- Jerzy_Stawiński

Pochodzenie nazwiska RYDZYNSKI
Witam !
W przypadku poszukiwanego przez Ciebie nazwiska Rydzynski, jak i innych nazwisk, już bardzo dobre efekty
daje GENETEKA. Po wejściu na jej stronę i kliknięciu na "Sprawdz występowanie nazwisk", wpisaniu Rydzynski
uzyskasz 21 pozycji, z których możesz wybrać Ciebie interesujące. Znajdziesz tam parafię, numer aktu i po napisaniu do odpowiedniego AP możesz w odpowiedzi uzyskać jeszcze więcej informacji.
Pozdrawiam
Jerzy
W przypadku poszukiwanego przez Ciebie nazwiska Rydzynski, jak i innych nazwisk, już bardzo dobre efekty
daje GENETEKA. Po wejściu na jej stronę i kliknięciu na "Sprawdz występowanie nazwisk", wpisaniu Rydzynski
uzyskasz 21 pozycji, z których możesz wybrać Ciebie interesujące. Znajdziesz tam parafię, numer aktu i po napisaniu do odpowiedniego AP możesz w odpowiedzi uzyskać jeszcze więcej informacji.
Pozdrawiam
Jerzy
Jan z Czerniny (pow. Góra) rycerz Jagiełły za udział w bitwie pod Grunwaldem otrzymał Rydzynę (k. Leszna) Jego potomkowie przyjeli nazwisko Rydzyński. Rydzynę sprzedali Sułkowskim
bofur
bofur
- Jerzy_Stawiński

Witam bofur !
Twoja informacja zaintrygowała myślę, że nie tylko mnie. Ciekawy jestem z jakiego żródła ją uzyskałeś. Jeśli możesz to je podaj.
Pozdrawiam
Jerzy
Twoja informacja zaintrygowała myślę, że nie tylko mnie. Ciekawy jestem z jakiego żródła ją uzyskałeś. Jeśli możesz to je podaj.
Pozdrawiam
Jerzy
- Jankowski_Kamil

- Kontakt:
Jeśli szuka Pan jeszcze Rydzyńskich , to dołączę się. Nie wiem czy chodzi Panu o tych samych. Ja mam w rodzinie Rydzyńskich z okolic Rypina ( pow.Golub - Dobrzyń) Mój pradziadek Leon urodził 8.12.1889 w Szafarni. Jego rodzicami byli Józef i Marianna z Barańskich.
Rodzice Leona R. umarli przed rokiem 1923 w Szychowie ( pow. Wąbrzeski) Leon Rydzyński mieszkał w Inowrocławiu. Zmarł jednak około 1940 roku i pochowany jest w Starachowicach ( woj. Świętokrzyskie) Miał dwie żony : Józefę zd. Lewandowską i drugą Pelagię zd. Kulczak. Miał także 7 dzieci. Jestem wnukiem jego córki:)
Pozdrawiam !
Rodzice Leona R. umarli przed rokiem 1923 w Szychowie ( pow. Wąbrzeski) Leon Rydzyński mieszkał w Inowrocławiu. Zmarł jednak około 1940 roku i pochowany jest w Starachowicach ( woj. Świętokrzyskie) Miał dwie żony : Józefę zd. Lewandowską i drugą Pelagię zd. Kulczak. Miał także 7 dzieci. Jestem wnukiem jego córki:)
Pozdrawiam !
Kamilu!
Rydzynscy-nazwisko z Rypina.Pani Bogusia Rydzyńska była dyrektorką SP 2.
Miałam kiedyś takich sąsiadów.
Pozdrawiam.
Barbara
Rydzynscy-nazwisko z Rypina.Pani Bogusia Rydzyńska była dyrektorką SP 2.
Miałam kiedyś takich sąsiadów.
Pozdrawiam.
Barbara
-
Slodkosci8

Witam, odszukał pan tych Rydzyńskich? Mnie interesuję Janina Rydzyńska z Borek, gmina Skrwilno.