ZoSIA (NAC) i "szukajwarchiwach.pl "
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
- dorocik133

-
Wiktor_Witek

-
Sroczyński_Włodzimierz

-
Wiktor_Witek

Zamość wygrał z Bydgoszczą! My może i o Bydgoszczy pamiętaliśmy, ale ona o nas zapomniała!;-)
Wiktor
Wiktor
Piotr Wolski x Zuzanna Smardzewska ok. 1770 [tylko chrzest 1 syna Warszawa, św. Jan 1776 księgi brak!;-)]. Bogumił (Gottlieb) Stenzel z par. Gradzanowo x Dorota Abram (Abraham) ślub 1827-28 północne Mazowsze?
-
Wiktor_Witek

właśnie nie wiem, bo tak dopiero zacząłem "rozgryzać" i znalazłem na przykład parafię "Stary Zamość", której część zasobu jest w Zamościu część w Lublinie i nagle wyskakują jakieś nowe skany z Archiwum w Lublinie, więc nic już nie rozumiem:-) A na liście ta parafia była z AP Zamość:-)
Wiktor
PS. No a o Bydgoszczy Jadwigo, to niestety możemy zapomnieć. Myślałem, że od czasów, kiedy nie chcieli tam "ujawniać" danych z katastru fryderycjańskiego wreszcie zmieni się front i nastąpi długo oczekiwany przełom...
Wiktor
PS. No a o Bydgoszczy Jadwigo, to niestety możemy zapomnieć. Myślałem, że od czasów, kiedy nie chcieli tam "ujawniać" danych z katastru fryderycjańskiego wreszcie zmieni się front i nastąpi długo oczekiwany przełom...
Piotr Wolski x Zuzanna Smardzewska ok. 1770 [tylko chrzest 1 syna Warszawa, św. Jan 1776 księgi brak!;-)]. Bogumił (Gottlieb) Stenzel z par. Gradzanowo x Dorota Abram (Abraham) ślub 1827-28 północne Mazowsze?
Kochani. Kto wam obiecał konkretne roczniki? Na pewno nie NAC. W zestawieniu publikowanym dla marca i czerwca mowa jeno o zespołach i o tym, że z mikrofilmów. Równie dobrze jeden rocznik może być.
Co do Bydgoszczy może powtórzą manewr kiedy część marcowych weszła w kwietniu. Nie zdążyli na czerwiec to będzie później ale przynajmniej wiadomo że będzie.
Co do Bydgoszczy może powtórzą manewr kiedy część marcowych weszła w kwietniu. Nie zdążyli na czerwiec to będzie później ale przynajmniej wiadomo że będzie.
Cynik jest łajdakiem, który perfidnie postrzega świat takim, jaki jest, a nie takim, jaki być powinien.
-
Marynicz_Marcin

Konin udostępniany był w marcu lub kwietniu. W każdym bądź razie były to pierwsze tegoroczne większe udostępnienia. Co prawda nieszczególnie się postarali, bo dodali z wielu parafii po zaledwie kilku rocznikach.Bett pisze:Nic! Ani jednego rocznika z tych kilku parafii z AP Konin na które czekam! Zamiast skakać trochę tego trochę tamtego to lepiej jakby coś zrobili od A do Z, cały zasób jednej parafii jaki mają.
Zawiedziona okropnie.
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz
Zapraszam na mojego bloga genealogicznego :
http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com/
Marcin Marynicz
Zapraszam na mojego bloga genealogicznego :
http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com/
-
Słomińska_Dominika

-
stengiel_jarosław

Jestem zawiedziony co do "zawartości" Archiwum Państwowego z Bydgoszczy. 
Zakpiono z nas, z uwagi na dobre obyczaje tu panujące nie nazwę sprawy po polsku.
Zakpiono z nas, z uwagi na dobre obyczaje tu panujące nie nazwę sprawy po polsku.
Ostatnio zmieniony pt 28 cze 2013, 22:28 przez stengiel_jarosław, łącznie zmieniany 1 raz.