Archiwum Diecezjalne we Włocławku
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Dziękuje za informacje
Strona internetowa AD we Włocławku!!!:
http://archiwum.diecezja.wloclawek.pl/
- Boguslawa_Matusiak

Trzeba troszkę cierpliwości ponieważ....
"W miesiącach lipiec-sierpień Archiwum Diecezjalne we Włocławku będzie nieczynne.
Ostatnim dniem roboczym przed wakacjami będzie 27 czerwca 2013 r.
W okresie wakacyjnym planowany jest remont Archiwum, który może się przedłużyć także na miesiąc wrzesień - informacja o zakończonym remoncie ukaże się w swoim czasie na naszej stronie internetowej w powyższej zakładce. "
"W miesiącach lipiec-sierpień Archiwum Diecezjalne we Włocławku będzie nieczynne.
Ostatnim dniem roboczym przed wakacjami będzie 27 czerwca 2013 r.
W okresie wakacyjnym planowany jest remont Archiwum, który może się przedłużyć także na miesiąc wrzesień - informacja o zakończonym remoncie ukaże się w swoim czasie na naszej stronie internetowej w powyższej zakładce. "
Witam serdecznie
Czy ktoś wybiera się w najbliższym czasie do Archiwum we Włocławku?
Proszę uprzejmie o pomoc
Poszukuję mojego przodka
- Jan Schmit /Schmidt,Szmit, Szmytka, Szmidka/ (nazwiska w aktach różnie zapisywane) syn Wojciecha i Anny Cejler (Ceyler?) urodził się w latach 1796 - 1806 w parafii Drużbin albo Dzierzbin.
Drużbin 1638-1810 AD Włocławek
Dzierzbin 1791-1889 AD Włocławek
Z góry serdecznie dziękuję
Pozdrawiam
Edmunda
Proszę uprzejmie o pomoc
Poszukuję mojego przodka
- Jan Schmit /Schmidt,Szmit, Szmytka, Szmidka/ (nazwiska w aktach różnie zapisywane) syn Wojciecha i Anny Cejler (Ceyler?) urodził się w latach 1796 - 1806 w parafii Drużbin albo Dzierzbin.
Pozdrawiam
Edmunda
Oferuję pomoc w j. czeskim /pw/
Poszukuję aktu ur.Szczepan Stefan Dąbrowski ur. ok 1794-1803 Ujazd? Tur? Syn Piotra i Wiktorii.Akt ur : Maryanna Szczepanski ur.1813 -14 Znalazłam ich akt ślubu nr. 10
Łęczyca 10 II 1829
Poszukuję aktu ur.Szczepan Stefan Dąbrowski ur. ok 1794-1803 Ujazd? Tur? Syn Piotra i Wiktorii.Akt ur : Maryanna Szczepanski ur.1813 -14 Znalazłam ich akt ślubu nr. 10
Łęczyca 10 II 1829
Re: Archiwum Diecezjalne we Włocławku
A ile czekałeś na pierwszą odpowiedź, Bartłomieju? Ja napisałem do nich jakiś miesiąc temu z pytaniem o warunki kwerendy, jeszcze bez odzewu. Zapewne Archiwum było wtedy zamknięte, ale pytanie jest ile mniej więcej powinienem jeszcze poczekać.Czyżewski_Bartłomiej pisze:Kiedy ja zlecałem we włocławskim AD kwerendę to kosztowało to 30 zł za godzinę poszukiwań i 5 zł od ksero.
Pozdrawiam,
Karol.
Karol.
Witam
Mam pytanie :jak mam rok i numer aktu to płacę 5zł.,czy muszę jeszcze 30 zł.
Pozdrawiam Urszula
Pozdrawiam Urszula
- kwroblewska

Vasquez pisze:A ile czekałeś na pierwszą odpowiedź, Bartłomieju? Ja napisałem do nich jakiś miesiąc temu z pytaniem o warunki kwerendy, jeszcze bez odzewu. Zapewne Archiwum było wtedy zamknięte, ale pytanie jest ile mniej więcej powinienem jeszcze poczekać.Czyżewski_Bartłomiej pisze:Kiedy ja zlecałem we włocławskim AD kwerendę to kosztowało to 30 zł za godzinę poszukiwań i 5 zł od ksero.
ula11 pisze:Witam
Pozdrawiam Urszula
Najlepiej o takie szczegóły dowiedzieć się u źródła czyli tel:54 231-11-12 lub
___
Krystyna
- Czyżewski_Bartłomiej

Trwało to różnie. Raz otrzymałem odpowiedź w przeciągu tygodnia, raz czekałem na jakiś znak ze strony archiwum prawie półtora miesiąca. Myślę, że trudno jakoś wskazać przedział czasowy - wszystko zależy od ich obłożenia.Vasquez pisze:A ile czekałeś na pierwszą odpowiedź, Bartłomieju? Ja napisałem do nich jakiś miesiąc temu z pytaniem o warunki kwerendy, jeszcze bez odzewu. Zapewne Archiwum było wtedy zamknięte, ale pytanie jest ile mniej więcej powinienem jeszcze poczekać.Czyżewski_Bartłomiej pisze:Kiedy ja zlecałem we włocławskim AD kwerendę to kosztowało to 30 zł za godzinę poszukiwań i 5 zł od ksero.
Tak więc w pełni popieram głos Krystyny - najlepiej zadzwonić i zapytać.
Edmunda pisze:Witam serdecznie
Proszę uprzejmie o pomoc
Poszukuję mojego przodka
https://familysearch.org/eng/library/fh ... umns=*,0,0
https://familysearch.org/eng/library/fh ... umns=*,0,0
Pozdrawiam
Edmunda
Oferuję pomoc w j. czeskim /pw/
Łęczyca 10 II 1829
Łęczyca 10 II 1829
-
Barbara_Kubcka

-
Marynicz_Marcin

Pozdrawiam,
Marcin Marynicz
Zapraszam na mojego bloga genealogicznego :
http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com/
Marcin Marynicz
Zapraszam na mojego bloga genealogicznego :
http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com/
- Krystyna_Domańska

Witam.
Czy ktoś z Państwa wybiera się w najbliższym czasie do Archiwum Diecezjalnego we Włocławku?
Mam serdeczną prosbę o skan/zdjęcie aktu ślubu zawartego w parafii rzymskokatolickiej w Bytoniu w 1906 roku
przez Józefa Frankowskiego i Marianny Walczak numer aktu 26
Za pomoc z góry dziękuje
Czy ktoś z Państwa wybiera się w najbliższym czasie do Archiwum Diecezjalnego we Włocławku?
Mam serdeczną prosbę o skan/zdjęcie aktu ślubu zawartego w parafii rzymskokatolickiej w Bytoniu w 1906 roku
przez Józefa Frankowskiego i Marianny Walczak numer aktu 26
Za pomoc z góry dziękuje
Pozdrawiam Krystyna Domańska - Bzdak
Szukam : Domański ,Golizda, Reszka, Szewczyk , Miniak , Bator - okolice Żelechlinek, Drzewica , oraz okolice Bytoń , Radziejów , Lubraniec Frankowski, Walczak, Cichocki ,Witczak ,Szczypiński,Kalfus ,Januszewski,
Szukam : Domański ,Golizda, Reszka, Szewczyk , Miniak , Bator - okolice Żelechlinek, Drzewica , oraz okolice Bytoń , Radziejów , Lubraniec Frankowski, Walczak, Cichocki ,Witczak ,Szczypiński,Kalfus ,Januszewski,