Digitalizacja i indeksacja APW o/Mława
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
- Dziejka_Renata

czyszczenie anty-UBeckie
Ostatnio zmieniony wt 30 maja 2017, 19:03 przez Emkael, łącznie zmieniany 1 raz.
W dniach 13, 14, 17 – 21. 06 fotografowałem w AP Mława. Sfotografowano następujące zespoły w całości:
Dąbrowa
Lipowiec gmina
Lipowiec (brak roku 1865)
Szreńsk gmina
Szreńsk
Żmijewo gmina
Żmijewo
Dzierzgowo gmina
Dzierzgowo
Pawłowo Kościelne (brak lat 1874 i 1883)
Węgra (do 1880 r.)
Niepełne zespoły Pawłowo K. gmina i Węgra gmina dołączone do zespołów parafii. Cały materiał z 62 tys. zdjęć na 235 GB w drodze do centrali w Koszalinie.
Cały czas pracuję na Waszym składkowym canon 60D ze służbowym obiektywem EF 17-40. Cudowny zestaw.
Pozdrowienia dla Indeksujących.
Życzę pięknych odkryć genealogicznych.
Wawrek
Dąbrowa
Lipowiec gmina
Lipowiec (brak roku 1865)
Szreńsk gmina
Szreńsk
Żmijewo gmina
Żmijewo
Dzierzgowo gmina
Dzierzgowo
Pawłowo Kościelne (brak lat 1874 i 1883)
Węgra (do 1880 r.)
Niepełne zespoły Pawłowo K. gmina i Węgra gmina dołączone do zespołów parafii. Cały materiał z 62 tys. zdjęć na 235 GB w drodze do centrali w Koszalinie.
Cały czas pracuję na Waszym składkowym canon 60D ze służbowym obiektywem EF 17-40. Cudowny zestaw.
Pozdrowienia dla Indeksujących.
Życzę pięknych odkryć genealogicznych.
Wawrek
- Ćwikliński_Leszek

- Kontakt:
- Dziejka_Renata

-
Nagórski_Bogusław

Witam!
Tak się swego czasu "porobiło", że zbiory metrykaliów niektórych parafii dzisiejszego województwa łódzkiego są sztucznie podzielone pomiędzy AP w Łodzi i Oddział w Grodzisku Mazowieckim (a czasem jeszcze w Tomaszowie Maz.) - jak np: Rawa Mazowiecka czy Babsk . Czy przy okazji indeksacji nie należałoby "scalić" tych zasobów poprzez koordynację dygitalizacji? Tak aby przywrócić jedność dokumentów wytworzonych w danej parafii?
Na dziś zindeksowane dokumenty "urywają" się pewnej dacie tak jakby dalszych nie było ...
Pozdrawiam. Bogusław
Tak się swego czasu "porobiło", że zbiory metrykaliów niektórych parafii dzisiejszego województwa łódzkiego są sztucznie podzielone pomiędzy AP w Łodzi i Oddział w Grodzisku Mazowieckim (a czasem jeszcze w Tomaszowie Maz.) - jak np: Rawa Mazowiecka czy Babsk . Czy przy okazji indeksacji nie należałoby "scalić" tych zasobów poprzez koordynację dygitalizacji? Tak aby przywrócić jedność dokumentów wytworzonych w danej parafii?
Na dziś zindeksowane dokumenty "urywają" się pewnej dacie tak jakby dalszych nie było ...
Pozdrawiam. Bogusław
-
2ala030450

Witaj Iwonko!
Kilka dni temu robilam koleżance fotki w AD w Plocku z parafii Węgra za lata -
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/01c ... ef0cf.html
jeszcze nic nie wyrzuciłam, jesli chcesz moge Ci chetnie przesłać.
Napisz na moją prywatna skrzynke swój adres to wyśle.
Pozdrawiam - Ala
Kilka dni temu robilam koleżance fotki w AD w Plocku z parafii Węgra za lata -
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/01c ... ef0cf.html
jeszcze nic nie wyrzuciłam, jesli chcesz moge Ci chetnie przesłać.
Napisz na moją prywatna skrzynke swój adres to wyśle.
Pozdrawiam - Ala
- pozmirowski

- Hanna_Iwona

-
Agnieszka_Piotrkowska

-
2ala030450

Witam, wszystkim tym, ktorzy przesłali mi swój adres mailowy wysyłam akta z parafii Wegra.
Pozdrawiam - Ala
Przeglądałam jeszcze stare swoje zbiory i znalazłam fotki akt ślubu z AD w Płocku z parafii Wieczfnia za lata 1754 do 1804. Przepraszam, ale to są surowe fotki nic nie obrabiane, jeśli ktoś chciałby mieć dla swoich poszukiwań to służę pomocą, jeśli nie za tydzień wykasuję z komputera.
Ty Agnieszko szukasz starszych w tej właśnie parafii, ale jeśli Ci odpowiadają i te akta, które ja mam napisz tylko na PW swój adres mailowy , a prześle do Ciebie.
Pozdrawiam - Ala
Pozdrawiam - Ala
Przeglądałam jeszcze stare swoje zbiory i znalazłam fotki akt ślubu z AD w Płocku z parafii Wieczfnia za lata 1754 do 1804. Przepraszam, ale to są surowe fotki nic nie obrabiane, jeśli ktoś chciałby mieć dla swoich poszukiwań to służę pomocą, jeśli nie za tydzień wykasuję z komputera.
Ty Agnieszko szukasz starszych w tej właśnie parafii, ale jeśli Ci odpowiadają i te akta, które ja mam napisz tylko na PW swój adres mailowy , a prześle do Ciebie.
Pozdrawiam - Ala