Digitalizacja i indeksacja APW o/Mława
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
- Hanna_Iwona

-
Kubiak_Urszula

- Dziejka_Renata

-
2ala030450

-
2ala030450

Witajcie!
Wszystkim wszystko wysle, ale prosze o troszke cierpliwosci - moja skrzynka pocztowa odmowila posluszeństwa, a że jestem juz kobitka wiekowa nie moge sobie sama z tym poradzic. Myślę, że jutro bedzie sprzet sprawny i wszystko wysle jak obiecywałam.
Bardzo przepraszam
Pozdrawiam z Plocka - Ala
Wszystkim wszystko wysle, ale prosze o troszke cierpliwosci - moja skrzynka pocztowa odmowila posluszeństwa, a że jestem juz kobitka wiekowa nie moge sobie sama z tym poradzic. Myślę, że jutro bedzie sprzet sprawny i wszystko wysle jak obiecywałam.
Bardzo przepraszam
Pozdrawiam z Plocka - Ala
-
Kubiak_Urszula

- Dziejka_Renata

- pozmirowski

-
Aneta_Sobczyk

Witam!
W akcie małżeństwa mojego przodka - Franciszka Stefaniak, jako miejsce jego urodzenia widnieje miejscowość Mchowo (k/ Przasnysza).
Obecnie to parafia Przasnysz, jednak w księgach tej parafii nie mogę znaleźć jego aktu urodzenia.Znajdują się akta z pobliskiej miejscowości Mchówko ale z Mchowa nie znalazłam ani jednego. Wyczytałam w internecie ,że Mchowo należało kiedyś do parfii Węgra. W związku z tym mam pytanie czy w aktach parfii Węgra znajdują się akta z miejscowości Mchowo?
Pozdrawiam
Aneta
W akcie małżeństwa mojego przodka - Franciszka Stefaniak, jako miejsce jego urodzenia widnieje miejscowość Mchowo (k/ Przasnysza).
Obecnie to parafia Przasnysz, jednak w księgach tej parafii nie mogę znaleźć jego aktu urodzenia.Znajdują się akta z pobliskiej miejscowości Mchówko ale z Mchowa nie znalazłam ani jednego. Wyczytałam w internecie ,że Mchowo należało kiedyś do parfii Węgra. W związku z tym mam pytanie czy w aktach parfii Węgra znajdują się akta z miejscowości Mchowo?
Pozdrawiam
Aneta
-
Aneta_Sobczyk

Pan Wawrzyniec napisał:
"W dniach 13, 14, 17 – 21. 06 fotografowałem w AP Mława. Sfotografowano następujące zespoły w całości:
Dąbrowa
Lipowiec gmina
Lipowiec (brak roku 1865)
Szreńsk gmina
Szreńsk
Żmijewo gmina
Żmijewo
Dzierzgowo gmina
Dzierzgowo
Pawłowo Kościelne (brak lat 1874 i 1883)
Węgra (do 1880 r.)
Niepełne zespoły Pawłowo K. gmina i Węgra gmina dołączone do zespołów parafii. Cały materiał z 62 tys. zdjęć na 235 GB w drodze do centrali w Koszalinie".
-----------------------------
Kiedy akta z parafii Węgra znajdą się w GenBazie?
Pozdrawiam
Aneta
"W dniach 13, 14, 17 – 21. 06 fotografowałem w AP Mława. Sfotografowano następujące zespoły w całości:
Dąbrowa
Lipowiec gmina
Lipowiec (brak roku 1865)
Szreńsk gmina
Szreńsk
Żmijewo gmina
Żmijewo
Dzierzgowo gmina
Dzierzgowo
Pawłowo Kościelne (brak lat 1874 i 1883)
Węgra (do 1880 r.)
Niepełne zespoły Pawłowo K. gmina i Węgra gmina dołączone do zespołów parafii. Cały materiał z 62 tys. zdjęć na 235 GB w drodze do centrali w Koszalinie".
-----------------------------
Pozdrawiam
Aneta
- Ćwikliński_Leszek

- Kontakt:
Może ja odwrócę pytanie i zapytam kiedy uda nam się zwrócić chociaż koszty dojazdu Wawrzyńca do Mławy i Pułtuska?Aneta_Sobczyk pisze:
Pozdrawiam
Aneta
Zrobił w tym roku już 80 kursów (koszt jednego wyjazdu to 50zł). Sfotografował kilka tysięcy ksiąg wykonując prawie czterysta tysięcy zdjęć.
Do tej pory udało nam się zebrać 1200zł.
pozdrowienia
Leszek