Wieś Skoryki - akta metrykalne szukam
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
m.rottenberg

- Kontakt:
Dzień dobry.
Poszukuję akt metrykalnych wsi Skoryki w woj. tarnopolskim lata 1800 - 1852.
Gdzie szukać?
Pozdrawiam
'
Małgorzata
Poszukuję akt metrykalnych wsi Skoryki w woj. tarnopolskim lata 1800 - 1852.
Gdzie szukać?
Pozdrawiam
'
Małgorzata
- Pieniążek_Stanisław

Skoryki należały do parafii MEDYŃ.
W USC Zaburzańkim w Warszawie są księgi z lat 1901-1937.
O wcześniejsze spytać się w Archiwum arcybiskupa Baziaka w Krakowie tel.: 12 411 37 40
Staszek
W USC Zaburzańkim w Warszawie są księgi z lat 1901-1937.
O wcześniejsze spytać się w Archiwum arcybiskupa Baziaka w Krakowie tel.: 12 411 37 40
Staszek
-
Sroczyński_Włodzimierz

- Otrzymał podziękowania: 1 time
korekta/uzupełnienie
http://agadd.home.net.pl/metrykalia/301 ... indeks.htm
z USC napływy jak były tak są, tzn Zabużańskie Archiwum USC Warszawa tak samo elastycznie (100 lat od wytworzenia/zamknięcia) jak każde inne i przekazywane do AGADu
ale w AGADzie nie wiem 1800-1852 będzie
inwentarze są on-line, trzeba prześledzić (par. Toki - Medyń to od 1891 ponoć dopiero istniała)
http://agadd.home.net.pl/metrykalia/301 ... indeks.htm
z USC napływy jak były tak są, tzn Zabużańskie Archiwum USC Warszawa tak samo elastycznie (100 lat od wytworzenia/zamknięcia) jak każde inne i przekazywane do AGADu
ale w AGADzie nie wiem 1800-1852 będzie
inwentarze są on-line, trzeba prześledzić (par. Toki - Medyń to od 1891 ponoć dopiero istniała)
Włodku, Małgorzata pisze o woj. Tarnopolskim, więc wg. mnie nie Wilno-Troki, a powiat Zbaraż. SGKP mnie też zmylił.
No chyba że mamy jakąś nieścisłość u źródła.
Mormoni:
rz-k - 1857-1944 (niestety)
gr-k - 1785-1922
No chyba że mamy jakąś nieścisłość u źródła.
Mormoni:
rz-k - 1857-1944 (niestety)
gr-k - 1785-1922
Ostatnio zmieniony pn 08 lip 2013, 22:42 przez jart, łącznie zmieniany 2 razy.
pozdrawiam
Artur
Poszukuję rodzin: Jastrzębski, Olbryś, Pskiet – par. Jasienica; Sitko/Sitek lub Młynarczyk, Pych – par. Długosiodło; Łaszcz, Świercz, Szczęsny, Ciach, Kapel – par. Wyszków; te nazwiska także w par. Jelonki
Artur
Poszukuję rodzin: Jastrzębski, Olbryś, Pskiet – par. Jasienica; Sitko/Sitek lub Młynarczyk, Pych – par. Długosiodło; Łaszcz, Świercz, Szczęsny, Ciach, Kapel – par. Wyszków; te nazwiska także w par. Jelonki
-
Sroczyński_Włodzimierz

- Otrzymał podziękowania: 1 time
Uf, faktycznie, chyba czas już kłaść się spać. Przepraszam za zamieszanie, w takim razie Toki u Mormonów -> Metrical books, 1784-1944 Roman Catholic Church. Toki (Zbaraż)
pozdrawiam
Artur
Artur
-
m.rottenberg

- Kontakt:
Witam, po raz pierwszy na forum więc bez większej wprawy,
Pani Małgorzato, czy już Pani otrzymała jakies materiały od Mormonów? Mnie interesuje rok 1874. 23 marca urodził się w Skorykach mój pra pradziadek Franciszek Berger.
Do kogo napisac żeby otrzymać kopię wpisu do księgi metrykalnej?
Pozdrawiam,
Pani Małgorzato, czy już Pani otrzymała jakies materiały od Mormonów? Mnie interesuje rok 1874. 23 marca urodził się w Skorykach mój pra pradziadek Franciszek Berger.
Do kogo napisac żeby otrzymać kopię wpisu do księgi metrykalnej?
Pozdrawiam,