Wzajemna pomoc w tworzenie drzewa genealogicznego, dyskusje o genealogicznych programach , opowiadania historyczno-genealogiczne o rodzinie , nasze blogi genealogiczne...
Goździk_Marlena pisze:Musze przyznac, ze kilka nazwisk jest i u mnie w drzewie. Interesuja mnie te z woj. lodzkiego m.in.: Gozdzik, Kubiak, Sienkiewicz, Blaszczyk, Maciejewski. Niestety sa to dosc popularne nazwiska, ale nigdy nic nie wiadomo
Marleno, Goździk to Tomaszow Maz XX wiek,
Kubiak Szczepan slub w 1850 z Antonina Pierzgalska parafia Rdutow
Maciejewski osoby ktore mam to parafia Dzierzbice i Krosniewice XIX wiek
Błaszczyk okolice Piotrkowa Tryb
Jezeli to twoje rejony napisz prosze na pw.
Pozdrawiam Agnieszka
Szukam:
Zynówka, Ostrowska- Podlasie
Józef Koziołkiewicz ok 1813 - 1893 + Julianna Rudnicka ok 1817 -? mogielnickie
Katarzyna Zdrojewska ok 1809 -1868 Wielkopolska
Urban Karski - Sokołów (łódzkie) i okolice
Witam serdecznie .
Poszukuję dane do nazwiska BALA WINCENTY ur 1884r. w parafii Budziszewice/ślub brał prawdopodobnie w 1909r. z Rozalia Lasota/.Oraz jego rodzeństwo i rodziców,którzy należeli do parafii pod wezwaniem Przemienienia Pańskiego BUDZISZEWICE.
Pozdrawiam.
Witaj Agnieszko.
Czy Rytychowie i Biernatowie to par. Wolbórz?
Pozdrawiam.
Ania
Poszukuję:
-aktu ur. Antoniego Rudnickiego, s. Stefana, ok. 1805, ok. Kalisza, Ostrowa Wlkp.
- rodziców Stefana Rudnickiego (ok. 1780-1845), ekonoma w majątkach k. Ostrowa Wlk. męża Józefy ze Skarzyńskich, ślub - par. Tursko w 1804 r.
Witam, mnie zainteresowało nazwisko Wesołek. Moja praprababcia to Józefa Wesołek (ur. 1854, zm. 1936) wyszła za mąż w roku 1874 w miejscowości Ostrowite Prymasowskie za Michała Kierejewskiego (ur. 1843, zm. 1928). Masz bliższe informacje o tym nazwisku ze swojego drzewa?
Katarzyna Czepulis-Rastenis
Ostatnio zmieniony ndz 09 cze 2013, 19:14 przez kierejka, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam interesują mnie nazwiska: Buczyński, Czeladzki, Wojna województwo małopolskie. Czy te osoby miały jakiś związek z Olkuszem? W moim drzewie również występują.
Zainteresowało mnie nazwisko Pietrzak. W moim drzewie występuje Rozalia Pietrzak, urodzona prawdopodobnie w 1803 roku. Data wynika z posiadanego aktu małżeństwa Rozali z Janem Jarosiakiem w roku 1829 - parafia Tubądzin.