Czy zetknął się ktoś z was z próbami indeksacji parafii Goleniowy (księgi w AP Kielce, AP Częstochowa)? Czy jest ktoś może w posiadaniu skanów/zdjęć w/w. Chętnie podjęłabym się indeksacji tej parafii,
pozdrawiam,
olga
Goleniowy
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
- olga_snopek

- Brozek_Oskar

- Podziękował: 2 times
Chciałem ostatnio zrobić księgę 1586-1810, ale z okazji tego że jest ona zdigitalizowana i dostępna na pracowni w komputerze, nie udostępniono mi jej i nie sfotografowałem jej przez to.
Pozdrawiam, Oskar Brożek.
Szukam Domaszewicz, Łosowski, Leszczyłowski, Łomanowski, Betlewicz, Pawłowski i Nowicki z terenów dawnego województwa Nowogródzkiego, konkretniej okolic Lachowicz, Zubielewicz, Baranowicz, Nieświeża, Klecka, Krzywoszyna, Niedźwiedzicy, Słucka
- olga_snopek

Oskar, dziękuję za szybką odpowiedź , a czy nie orientujesz się może jak można uzyskać dostęp do mikrofilmów (bo rozumiem że w takiej wersji jest przechowywana po zdigitalizowaniu) ? Jest to dla mnie cenne źródło wiedzy w poszukiwaniach przodków.Brozek_Oskar pisze:Chciałem ostatnio zrobić księgę 1586-1810, ale z okazji tego że jest ona zdigitalizowana i dostępna na pracowni w komputerze, nie udostępniono mi jej i nie sfotografowałem jej przez to.
pozdrawiam,
olga
- Brozek_Oskar

- Podziękował: 2 times
Trzeba zamówić w archiwum dany mikrofilm i na miejscu go przejrzeć, akurat z tej księgi co ją podałem są skany dostępne na komputerze w pracowni naukowej. Mikrofilmy można wypożyczyć międzyarchiwalnie.
Napisz mi na priv jakie nazwiska interesują Cię z tej parafii, może uda mi się pomóc.
Napisz mi na priv jakie nazwiska interesują Cię z tej parafii, może uda mi się pomóc.
Szukam Domaszewicz, Łosowski, Leszczyłowski, Łomanowski, Betlewicz, Pawłowski i Nowicki z terenów dawnego województwa Nowogródzkiego, konkretniej okolic Lachowicz, Zubielewicz, Baranowicz, Nieświeża, Klecka, Krzywoszyna, Niedźwiedzicy, Słucka