Archiwum Państwowe w Kielcach
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Kozak_Stahu
Witam
Proponuję zabrać ze sobą aparat fotograficzny. Własnym aparatem można robić zdjęcia do woli. Jest to szybsza metoda bo w domu można spokojnie popracować. W kieleckim archiwum można jednorazowo zamówić pięć roczników.
Jeśli chodzi o współpracę to są stoliki dwuosobowe.
A tak nawiasem, pracownia naukowa jest super i ludzie w niej też
Miłej pracy.
Proponuję zabrać ze sobą aparat fotograficzny. Własnym aparatem można robić zdjęcia do woli. Jest to szybsza metoda bo w domu można spokojnie popracować. W kieleckim archiwum można jednorazowo zamówić pięć roczników.
Jeśli chodzi o współpracę to są stoliki dwuosobowe.
A tak nawiasem, pracownia naukowa jest super i ludzie w niej też
Miłej pracy.
Tak też myślałem że za późno ja chyba wybiorę się we wrześniu do archiwum gdy otworzą je po ponownej przerwie bo jeden akt mam dość istotny choć wcale nie wiem czy na pewno jest w Ciepielowie a ponadto kilkanaście aktów zgonu do znaleźienia których podczas ostatniej wizyty z braku czasu nie szukałem.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Bardzo proszę o pomoc w odnalezieniu aktu urodzenia: Mateusz Deńca, prawdopodobnie rok 1872. W każdym bądź razie między 1870-1875. A także jego prawdopodobnych rodziców Jana i Katarzyny Czekaj - obstawiam 1871, ale może się przesunąć w zależności od tego, kiedy urodził się Mateusz. Z pewnością nie 1870 i wcześniej. Parafia Miechów (miejscowość Podleśna Wola)
Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam Michał
Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam Michał
Do Grażyny!
Znasz numer aktu i rok, trzeba wysłać do archiwum mailem prośbę o skan - 4 zł. AP Kielce szybko załatwia sprawy. Ja tam często bywam, ale nie robię zdjęć bo nie mam aparatu.
Do Michała!
W AP Kielce nie ma ksiąg z Miechowa z interesujących Cię lat. Te lata są w archiwum w Krakowie. Patrz baza Pradziad.
Iwona
Znasz numer aktu i rok, trzeba wysłać do archiwum mailem prośbę o skan - 4 zł. AP Kielce szybko załatwia sprawy. Ja tam często bywam, ale nie robię zdjęć bo nie mam aparatu.
Do Michała!
W AP Kielce nie ma ksiąg z Miechowa z interesujących Cię lat. Te lata są w archiwum w Krakowie. Patrz baza Pradziad.
Iwona
- adiglowacki

-
Marynicz_Marcin

Do Archiwów najlepiej dzwonić. Bardzo prawdopodobne, że trzeba będzie chwilę poczekać, bo trzeba sprawdzić w bazie. Rzadziej natomiast każą napisać maila/list i czekać na odpowiedź (parafie bardziej praktykują takie coś).
Ja AP Kielce nie mam nic do zarzucenia. Wystarczyło wysłać potwierdzenie przelewu, a skany pojawiły się bardzo szybko
Ja AP Kielce nie mam nic do zarzucenia. Wystarczyło wysłać potwierdzenie przelewu, a skany pojawiły się bardzo szybko
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz
Zapraszam na mojego bloga genealogicznego :
http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com/
Marcin Marynicz
Zapraszam na mojego bloga genealogicznego :
http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com/