Bieganowski - Ród

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

darek_b

Sympatyk

Bieganowski - Ród

Post autor: darek_b »

Witam Serdecznie
jeżeli piszę nie w tym dziale z góry przepraszam.

Od dwóch lat zgłębiam genealogię mojego Rodu, po dość długim czasie odszukałem część rodziny. Najstarszy odnaleziony krewny: Dominik Bieganowski ur 1800r (ur. w Lubiatowie a zamieszkały w Cieszanowicach) syn Mariusza Bieganowskiego.

I na tych aktach utknąłem (mam wszystkie skany akt kościelnych). Z przekazów rodzinnych mam informację że rodzina wywodziła się ze szlachty (najprawdopodobniej h. Łodzia) ale nie dotarłem to danych na piśmie. Nie mogę również odnaleźć informacji na temat Bieganowskich h. Łodzia lub Leszczyc
Bardzo proszę o pomoc
Sawicki_Julian

Sympatyk

Ród Bieganowskich

Post autor: Sawicki_Julian »

Witam Darek, podpowiem ze u dr Marka Minakowskiego są Bieganowscy herbu Drzymała, jest ich około 80 osób, by można to czytać bez ograniczeń opłaca się rocznie opłatę np. 49 zł, to moim zdaniem ciężka pracy ta nasza genealogia. Można też uzupełnić tam swoją rodzinę dodając brakujące ogniwa, lub nanosić poprawki według np, metryk.
A czytając stare książki natrafiałem na nazwisko ; Bieganowski, jest nawet w Tekach Dworzaczka razem z Sawickimi i podaję link do Bieganowa, pozdrawiam - Julian ; http://www.slownik.ihpan.edu.pl/search. ... ki&d=0&t=0
darek_b

Sympatyk

Ród Bieganowskich

Post autor: darek_b »

Tak, ale z tego co sprawdzałem najprawdopodobniej chodzi o h. Łodzia. Niestety przed zakupem u Pana Minakowskiego nie można sprawdzić czy dane osoba figuruje :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”