Michał Wilk miejscowość Łąka.Kto pomoże rodaczce z Ameryki?

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Mikolaj_Wilk

Sympatyk
Legenda

Post autor: Mikolaj_Wilk »

Pani Elaine Maloney, mieszkająca w Nowym Jorku, prosi o pomoc w odszukaniu metrykaliów (akta chgrztów, małżeństw, zgonów i in.) swoich przodków z Polski. Chodzi o Michała Wilka mieszkającego w miejscowości Łąka (pow. rzeszowski), jego żonę Katarzynę z Nowaków i ich dzieci: Wojciech, Anna, Antoni, Antonina, Jan, Bartłomiej i Rafał. Dotyczy to lat 1 poł. XIX w. Proszę kontaktować się z p. Maloney mejlem (z jęz. angielskim): elamal716@aol.com
PS: Z tego co zrozumiałem dobrze zapłaci za pomoc.
Awatar użytkownika
faust

Sympatyk

Kto pomoże rodaczce z Ameryki?

Post autor: faust »

Wystarczy zapytac o to google i szybko otrzyma sie odpowiedz szukajac najlepiej pod biura genealogiczne,
Wiem, ze jest jedno bardzo rzetelne biuro w tym środowisku-ale nie wiem czy publicznie moge podac nazwe-dlatego pisz na priva.

Jesli nie, to chętnie zaproponuje pomoc ze swojej strony ale na podstawie wczesniej spisanej umowy potwierdzonej notarialnie wraz z wstępną wyceną usługi.

P.s A czy kontakt nie moze byc w języku polskim? przeciez Pani jest Polką,czyż nie?
Mikolaj_Wilk

Sympatyk
Legenda

Kto pomoże rodaczce z Ameryki?

Post autor: Mikolaj_Wilk »

Nie próbowałem kontaktowac się po polsku, ale pisała do mnie (za pośrednictwem portalu genealogicznego) po angielsku wiedząc, że mieszkam w Polsce. Rodzina tej pani juz z 3 pokolenie tam siedzi... więc nie wiem czy zna polski.
Awatar użytkownika
faust

Sympatyk

Post autor: faust »

Pewnie zna:) bo tak sie sklada ze moja rodzina też siedzi tam od trzech pokoleń tyle ze w Michigan
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”