Nazwisko: Kowalski

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: maria.j.nie, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=11952&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Marianna_Różalska

Sympatyk
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Marianna_Różalska »

Witam,
Szukam informacji o Andrzeju i Józefie (zd. Rosiak) Kowalskich, zamieszkałych prawdopodobnie w Borszynie (gmina Ozorków) i ich dzieciach. Ich syn, Roch Kowalski, urodził się w 1882 r. w Domaniewie - szukam aktu jego urodzenia (parafia Dalików).

Pozdrawiam
Marianna Różalska
Grażyna_Słupczyńska

Sympatyk

Post autor: Grażyna_Słupczyńska »

Marianno
Domaniew miał swoją parafię, dlaczego szukasz w Dalikowie?
W roku 1893 masz akt ur.nr.6 z 19 stycznia w Domaniewie rodzi się Walenty Kowalski s.Andrzeja l.30 i Józefy Rosiak l.33.
Walenty Kowalski 10 X 1913r.zawiera związek małżeński,ale nie mogę odczytać z kim.

Pozdrawiam Grażyna
Marianna_Różalska

Sympatyk
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Marianna_Różalska »

Witam,
dziękuję, że wyprowadziła mnie Pani z błędu - zasugerowałam się gminą Dalików, nie wiem dlaczego nie sprawdziłam parafii jak zawsze... Wygląda na to, że to "moi" Kowalscy. Jeszcze raz bardzo dziękuję i zaczynam szukać.

Pozdrawiam
Marianna
Awatar użytkownika
Agnieszka_Wójcik

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Agnieszka_Wójcik »

Witam
poszukuję ew, potomków Piotra [ur 1835r Goszczyn] i Antoniny z Dobrowolskich [ur 1837 Potycz] małżonków Kowalskich [ak.M 1860 Jasieniec] .
Antonina zm prawdopodobnie w 1897r w parafii Lesznowola , szukam ak Z Piotra i ak M/Z syna Walentego [ur.1872r Grójec] oraz ak U Szczepana zm, w 1872 r w Grójcu - oraz wszelkich innych informacji na temat tej pary.
pozdrawiam
Agnieszka Wójcik
jolfed

Sympatyk

Post autor: jolfed »

Witam
poszukuję aktów U/M/Z Szczepana Kowalskiego i Marianny z Pirosów. Ślub zawarli ok 1830r. Ich synowie rodzili się w Sobieniach Kiełczewskich i Kembłowie.

Jolanta
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”