Witam
W wykazie inwentarzu AGAD-u dotyczącym zasobu akt tzw. zabużańskich znalazlem dwie nieścisłości. Pod sygnaturą 301/213 film 74009 - par. Czernelica dek. Horodenka lata 1769-1777 znajduje się par. Czernielów Mazowiecki dek. Trembowla lata 1769-1777 (jeszcze forma opisowa zapisów). Na filmach Mormonów 765888 i 2328806 jest to prawidłowo opisane.
Druga dotyczy syg. 301/234 film 74030 Bajkowce, a w rzeczywistości Borki Wielkie, natomiast syg. 301/235 film 74031 Borki Wielkie w rzeczywistości Bajkowce. Może ta informacja przyda się komuś.
Pozdrawiam JD
Inwentarz AGAD-u
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
- Batogowski_Sergij

AGAD
Mam podobny problem. W digitalizowanych zasobach AGAD znalazłem podobny "suchy" wpis ze ślubu mojego prapradziadka Andrzeja Juźwy z moją praprababcią Ksenją Huk za rok 1886 w powiecie Brodzkim. Znalazłem w tych dokumentach jeszcze wielu takich "suchych" wpisów o moich przodkach w rejestrze alfabetycznym. Też miałem zamiar odnałeźć te pełne wpisy. Pojechałem do Lwowa do Archiwum historucznego, i nie znałazłem żadnego z "pełnych" wpisów, lecz znalazłem we Lwowie wiele dokumentów w pełnych wpisach, które nie dotyczyły tych "suchych" wpisów w AGAD. Otóż wydaję mi się, że tych pełnych wpisów o wydarzeniach, którę już są zapisane w "suchych" wpisach poprostu nie istnieje.
Pozdrawiam,
Sergij z Ukrainy
Pozdrawiam,
Sergij z Ukrainy