akta parafii Chlewiska

Pomoc w poszukiwaniach informacji

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

herka

Sympatyk

akta parafii Chlewiska

Post autor: herka »

Witam

Czy ktoś przeglądał może akta w parafii Chlewiska (okolice Radomia).
Przejrzałem akta dostępne na FamilySearch i Szukajwarchiwach i zastanawiam się czy w kościele w Chlewiskach znalazłbym coś więcej? Czy może te z w/w stron to są skany akt znajdujących w archiwum parafii i nie ma co tam już więcej szukać?

Pozdrawiam

Krzysiek
Awatar użytkownika
redie

Sympatyk
Nowicjusz

akta parafii Chlewiska

Post autor: redie »

Na familysearch, w katalogu Chlewiska jest pozycja "Różne dokumenty" z datą od 1668 - czy jest to za mało?

Bo jeśli masz jakieś informacje o tym że np są akta stanu cywilnego jeszcze starsze lub np. lepiej opisane to też jestem zainteresowany :)
Awatar użytkownika
Pieniążek_Stanisław

Nieaktywny
Mistrz

akta parafii Chlewiska

Post autor: Pieniążek_Stanisław »

herka

Sympatyk

Re: akta parafii Chlewiska

Post autor: herka »

redie pisze:Na familysearch, w katalogu Chlewiska jest pozycja "Różne dokumenty" z datą od 1668 - czy jest to za mało?

Bo jeśli masz jakieś informacje o tym że np są akta stanu cywilnego jeszcze starsze lub np. lepiej opisane to też jestem zainteresowany :)

Niestety te akta są niekopletne. Chodzi mi o XVII i XVIII w. Brak jest większości akt zgonu i jest ok. 10-letnia luka w aktach chrztu (około 1719-17128). Oczywiście fajnie, że wogóle są, ale może w archiwum parafialnym jest coś jeszcze? Nie mam żadnej wiedzy o zawartości powyższego archiwum stąd moje pytanie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję zasobów, informacji”