Nazwisko: Zieliński

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: maria.j.nie, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=13764&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Gość

Post autor: Gość »

Syn Zielińskiego z Rożentala nabył? posiadłość ziemską w Czarnolesie w powiecie Starogard Gd. ( nie wiem jak się tą miejscowość odmienia i pisze) jak twierdzi moja 92 letnia Mama. Niestety nie pamięta imienia swojego dziadka Babce na imię było prawdopodobnie Anna lub Szczęsna. Synem Jego a Jej ojcem a moim dziadkiem był urodzony w 1885 r Klemens Zieliński. W Pelplinie nabył 2 nieruchomości (w tym jedna leży od niedawna na terenie Pelplina przedtem była poza nim) zaś jego posiadłośc rolną nabył w Rudnopolu gnima Rudno. Jeżeli Panią interesują inne dane dziadka lub jego rodziny to proszę o kontakt.
Marianna_Różalska

Sympatyk
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Marianna_Różalska »

Witam,

w moim drzewie występuje Marianna Zielińska, córka Anastazego i Józefy. W 1859 r. w Śladkowie Górnym zawarła związek małżeński z Konstantym Jagodzińskim.

Pozdrawiam
Marianna
Jakub_Rokita

Sympatyk
Ekspert
Kontakt:

Post autor: Jakub_Rokita »

Stanisława Olejnik (z d. Zielińska) 1905-1987. Ożeniona z Bronisławem Olejnikiem (1898-1953), dzieci:
-Antonina (1926-1951; po mężu Domaszewicz)
-Jan (1929-2000)
-Stanisław (1937-1985)
-Bronisława (ur. 1939), po mężu Witkowska
-Leokadia (ur. 1947), po mężu Piotrowska
-Genowefa (ur. 1949) po mężu Jurecka

Zmarli pochowani na cmentarzu w Żmigrodzie
Pozdrawiam - Jakub Rokita
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”