Romany, Księgi parafialne

Pomoc w poszukiwaniu zasobów i informacji o parafiach i miejscowościach

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Dobrzycki

Post autor: Dobrzycki »

Witam, w niedalekiej przyszłości zamierzam wybrać się do Roman. Przed tą wizytą mam do Państwa kilka pytań. Czy już ktoś podejmował próby fotografowania/ skanowania tamtejszych ksiąg? Jaki jest stosunek tamtejszego proboszcza do takich wizyt? Jakie księgi mogę tam spotkać oraz w jakim są stanie? Proszę też o cenne rady :)
m_szleszynski

Post autor: m_szleszynski »

Witam. Mam prawie pełne fotografie 14 ksiąg parafii Romany. Głównie II połowa XIX wieku do max 1910. Prawdopodobnie będę tam w tym tygodniu tj około 25.09.2013. To pierwsza wizyta mająca na celu ustalenie zasobu i być może sfotografowania tego, czego jeszcze nie mam. Wszystko zależy od nastawienia ks. proboszcza. Mam w pliku wykaz mojego stanu posiadania akt, który moge przesłać. W tej sprawie proszę o kontakt na m_szleszynski@o2.pl
grandamman

RE: Romany, Księgi parafialne

Post autor: grandamman »

Tez szukam informacje o ksiegi z Romany. Juz bylem tam dwa razy jek ostatni proboszcz byl i duzo zapisalem. Szukam informacje o Kurzatkowskich z Dziegiele i Sokoly i Szleszynskich, jarmutowskich i Kleszczewskich z Obrytki.
Kolank0

Sympatyk
Adept

Post autor: Kolank0 »

też interesuje mnie par. Romany. Część indeksów znajduje się na stronie katalogszlachty.com. Niestety jest tam dziura w latach 50-80 XIX wieku.

Mnie również interesują Kurzątkowscy vel Kurządkowscy.
Pozdrawiam
Wojciech P.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję parafii, miejscowości”