Brakujący rocznik w metryki.genealodzy
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
lewandowski_norbert

Na portalu metryki.genealodzy poszukiwałem aktu małżeństwa moich prapradziadków. Niestety kluczowego rocznika 1892 brakuje. Czy jest jakaś szansa, że zostanie on w najbliższym czasie dodany?
- Kaczmarek_Aneta

Witam,
dobrze byłoby wiedzieć o jaką parafię chodzi.
Zdarzają się "dziury" rocznikowe spowodowane fizycznym ich brakiem, ale jeśli jedno źródło zawiedzie, trzeba szukać w innych.
Pozdrawiam
Aneta
dobrze byłoby wiedzieć o jaką parafię chodzi.
Zdarzają się "dziury" rocznikowe spowodowane fizycznym ich brakiem, ale jeśli jedno źródło zawiedzie, trzeba szukać w innych.
Pozdrawiam
Aneta
-
lewandowski_norbert

Parafia Łanięta. Przy okazji chciałbym też spojrzeć na 1865 z parafii Borszewice. Zeskanowane zasoby kończą się na 1864, a dalej jest dopiero 1890.
Re: Brakujący rocznik w metryki.genealodzy
łatwo można to samemu sprawdzićlewandowski_norbert pisze:Parafia Łanięta.
http://baza.archiwa.gov.pl/sezam/pradzi ... rch=szukaj
Pozdrawiam
Jarek
Jarek
Witam,
Ja również chętnie przejrzałbym brakujące metryki z parafii Borszewice. Lata 1865-1894.
Widziałem, że dane te są w genetyce, ale nie wszystkie. Brakuje np.aktu małżeństwa moich prapradziadków z 1891r. Inne małżeństwa są, a Raczyńscy pominięci.
Pozdrawiam
Tomasz Raczyński
Ja również chętnie przejrzałbym brakujące metryki z parafii Borszewice. Lata 1865-1894.
Widziałem, że dane te są w genetyce, ale nie wszystkie. Brakuje np.aktu małżeństwa moich prapradziadków z 1891r. Inne małżeństwa są, a Raczyńscy pominięci.
Pozdrawiam
Tomasz Raczyński
-
Tomasz_Swierzb

Oj Borszewice z możliwością wglądu w domowym zaciszu bez limitu to byłaby bajka 
Ja niebawem wybieram się 4 raz do archiwum wertować lata 1865-1893... Cały czas wychodzi coś nowego...
Pozdrawiam Tomek
Ja niebawem wybieram się 4 raz do archiwum wertować lata 1865-1893... Cały czas wychodzi coś nowego...
Pozdrawiam Tomek
-
lewandowski_norbert

A czy mógłby pan zrobić i przesłać mi zdjęcie aktu urodzenia Ignacego Wojtczaka, właśnie z roku 1865? Nie zabierze to panu dużo czasu i byłbym bardzo kontent. 
-
Tomasz_Swierzb

Napisałem do Pana prywatną wiadomość.
Jeżeli jeszcze ktoś ma coś do sprawdzenia w Borszewicach w tych rocznikach, to proszę pisać prywatnie do mnie, ale tylko lata 1865-1893 i konkrety.
Pozdrawiam Tomek
Jeżeli jeszcze ktoś ma coś do sprawdzenia w Borszewicach w tych rocznikach, to proszę pisać prywatnie do mnie, ale tylko lata 1865-1893 i konkrety.
Pozdrawiam Tomek