Nazwisko Filar nie występuje w II tomie; jest Kazio Filarowski w Zbarażu.
Leginowicza nie ma - niestety.
Kozakowski jest tylko w Łopatynie: " Tu spoczywa Józef Kozakowski zm. w 74 r. życia ur. 19 III 1864 zm. 6 II 1938 RiP". Dwukondygnacyjny, kamienny nagrobek zwieńczony krzyżem o wielobocznej podstawie.
Pawle!
W Zbarażu jest "Twoje" nazwisko
Grzegorzu!
W książce jest indeks nazwisk, a cmentarze są ułożone alfabetycznie, więc można sprawdzać w dwojaki sposób. Podanie miejscowości przy nazwisku pomaga głównie wtedy, gdy jest to nazwisko popularne.
W II tomie nazwisko Zarzycki występuje tylko raz i to super lakonicznie, a mianowicie: "Antoni Zarzycki [...]" - w Mikulińcach.
Miejscowości, o których piszesz, należą jednak do woj. stanisławowskiego, czyli I tomu, a tego - niestety - (na razie) nie mam. Wiem, że na tym forum ktoś odpowiadał na pytania z I tomu, więc może odezwie się sam, możesz też poszukać innego wątku.
Zainteresowało mnie osobiście nazwisko, którego poszukujesz, ponieważ... ja również szukam Zarzyckich, na razie z niewielkim powodzeniem. Łucja Zarzycka, żona Jana Lityńskiego - to prababcia mojego męża. Jeszcze niewiele o niej wiem, ale zaczęłam "dochodzenie" zamawiając mikrofilmy mormonów. Co wiesz o swoich Zarzyckich?
Pozdrawiam
Joanna