Krukowska Eudokia (Czorny)

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

matneck

Sympatyk

Krukowska Eudokia (Czorny)

Post autor: matneck »

Poszukuję wszelkich informacji na temat Eudokii Krukowskiej z domu Czorny, żony Antoniego Krukowskiego (1899-1945) zamieszkałej i najprawdopodobniej zmarłej w Trembowli.

Pozdrawiam,

Mateusz
Awatar użytkownika
Pobłocka_Elżbieta

Sympatyk
Otrzymał podziękowania: 16 times

Post autor: Pobłocka_Elżbieta »

Mateuszu!

Sprawdz ten ślad:

Białostocki Dziennik Wojewódzki
Dział Urzędowy z dnia 25 czerwca 1948 r
w sprawie przejścia mienia na własnośc państwa ,
po osbach przesiedlonych do ZSRR
wieś Malesze, gmina Wyszki ,wojew.bielsko-podlaskie:

L.p.41 Krukowska Eudokia córka Michała

http://pbc.biaman.pl/Content/18224/nr_03.pdf

Pozdrawiam
Ela
matneck

Sympatyk

Dziękuję Ci Elu za ten ślad. Podejrzewam jednak, iż Malesze to jednak zły trop, ponieważ Eudokia Krukowska jaką szukam raczej mieszkała przed II wojną światową jak i zmarła w Trembowli (na pewno po wojnie), mogła również tamże się urodzić, choć nie wykluczam innej miejscowości.

Pozdrawiam,

Mateusz
matneck

Sympatyk

Mam przesłanki by przypuszczać, iż Eudokia Krukowska z domu Czorny vel Czarny urodziła się po roku 1900 – tnym w Iwanówce (Trembowla). Czy ktoś jest może w posiadaniu rzymskokatolickich ksiąg metrykalnych parafii trembowelskiej (Iwanówka) po roku 1901? Bądź ksiąg metrykalnych grekokatolickich również po roku 1900-tnym? Upewnię się jeszcze, czy ktoś może jest w posiadaniu indeksu urodzeń ksiąg parafialnych rzymskokatolickich Trembowli i okolic, ów dokument również by mi wiele pomógł?

Dziękuję i pozdrawiam,

Mateusz
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”