Nazwisko: Malesa
Moderatorzy: maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=11023&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Witam
Poszukuję informacji na temat Marceli Kuć z domu Malesa wyszła za Michała Kucia ich syn Franciszek Kuć urodził się w Oleksinie dnia 13-12-1862 roku
Pozdrawiam
Poszukuję informacji na temat Marceli Kuć z domu Malesa wyszła za Michała Kucia ich syn Franciszek Kuć urodził się w Oleksinie dnia 13-12-1862 roku
Pozdrawiam
Moi przodkowie nosili nazwisko "Malessa" i byli z wyznania ewangelickiego. Pochodzili z Westpreußen (Zachodnie Prusy) w poblizu granicy do Ostpreußen (Wschodnie Prusy).
-
Arek_Bereza

- Otrzymał podziękowania: 5 times
Adamie,
To trochę łatwo, spodziewałem się jakiegoś problemu, ale pomóc trzeba
. Akta Oleksina są w szukaj w archiwach. Michał Kuć ożenił się z Marcellą w Oleksinie w 1859. Marcella urodziła się w 1836 w Kuflewie, indeks jest w geneszukaczu. Kuciów szukaj na lubelszczyźnie (może na lubgens ale chyba tej parafii nie mają). Nie jestem pewien, może Michał urodził się w parafii Zarzecze, warto sprawdzić w Słowniku Królestw Polskiego. rodzice Marcelii - ślub 1815 Kuflew (są w indeksach).
Pozdrawiam i życzę powodzenia,
Arek
To trochę łatwo, spodziewałem się jakiegoś problemu, ale pomóc trzeba
Pozdrawiam i życzę powodzenia,
Arek