Geneteka - chętni do współpracy
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Michał_Golubiński

Witaj
Jeśli chodzi o parafie Bytoń to wiadomość poszła na PW.
Pozdrawiam
Michał
Jeśli chodzi o parafie Bytoń to wiadomość poszła na PW.
Pozdrawiam
Michał
Witaj Krystyna
Na Żelechlinek trzeba bedzie poczekać bo mam sporo wcześniej zamówionych parafii
Na Żelechlinek trzeba bedzie poczekać bo mam sporo wcześniej zamówionych parafii
pozdrawiam serdecznie
Eliza
poszukuję aktu urodzenia Wincenty Rychliński ok.roku 1792 syn Mateusza
Eliza
poszukuję aktu urodzenia Wincenty Rychliński ok.roku 1792 syn Mateusza
- Lukasz_Kuc
Witam,
Mógłbym podjąć się indeksacji metryk parafii Glinianka (mazowieckie), ponieważ wydaje mi się, że są tam dość duże braki.
Pozdrawiam,
Łukasz
Mógłbym podjąć się indeksacji metryk parafii Glinianka (mazowieckie), ponieważ wydaje mi się, że są tam dość duże braki.
Pozdrawiam,
Łukasz
- katarzyna.niedzielko
27 września przesłałam na adres metryki at genealodzy.pl maila w sprawie gotowości do indeksowania - czy ten adres jest aktualny?
Re: Geneteka - chętni do współpracy
Witam!
Pozdrawiam,
Marta
Zgloszenia dotyczace indeksacji ADW-P nalezy kierowac do Jacka Okulusa okulus @ wp.plLukasz_Kuc pisze:Witam,
Zgloszenia dotyczace indeksacji prosze przesylac na maila: geneteka- @ -genealodzy.pl (nie na metryki).katarzyna.niedzielko pisze:27 września przesłałam na adres metryki at genealodzy.pl maila w sprawie gotowości do indeksowania - czy ten adres jest aktualny?
Pozdrawiam,
Marta
- olga_snopek

Obecnie pracuję nad indeksacją parafii Goleniowy (woj. śląskie) ale bardzo chętnie zgłoszę się do indeksacji jednej z poniższych parafii:
Chechło, Kidów (woj. śląskie) lub Moskorzew (woj, świętokrzyskie)
pozdrawaim,
Olga
pozdrawaim,
Olga
- Kornelia_Major

- Kontakt:
Witaj Olga.olga_snopek pisze:Obecnie pracuję nad indeksacją parafii Goleniowy (woj. śląskie) ale bardzo chętnie zgłoszę się do indeksacji jednej z poniższych parafii:
pozdrawaim,
Olga
Wspaniale, że chcesz też zindeksować Moskorzew.
Proszę zgłoś się na adres : swietogen.kielce- @ -op.pl
Pozdrawiam, Kornelia Major
Chętnie pomogę w indeksacji Iwanowice woj. malopolskie.
Lata 1797-1852 sa zarezerwowane ale moge pomoc albo zabrac sie za lata 1717-1797.
Pozdrawiam
Grzegorz Madej
Lata 1797-1852 sa zarezerwowane ale moge pomoc albo zabrac sie za lata 1717-1797.
Pozdrawiam
Grzegorz Madej
-
JankowskaKarolina1978

Chciałabym pomóć w indeksacji parafii Wszystkich Swiętych w Warszawie, księga ZGONY lata 1916-1917 (j.polski). O ile te księgi nie są już przez kogoś opracowywane.
Czy mogłabym prosić też o wyjaśnienie czym różnią się Metryki od Genetyki? Wysłałam dziś maila do metryk z propozycją indeksowania, ale teraz przyszło mi do głowy, że może wysłałam w złe miejsce.
Pozdrawiam,
Karolina
Czy mogłabym prosić też o wyjaśnienie czym różnią się Metryki od Genetyki? Wysłałam dziś maila do metryk z propozycją indeksowania, ale teraz przyszło mi do głowy, że może wysłałam w złe miejsce.
Pozdrawiam,
Karolina
-
Sroczyński_Włodzimierz

informacje o podstawowych różnicach:
metryki - chyba nie zrezygnowano z konieczności weryfikacji (przez inną osobę) wprowadzonych danych w odróżnieniu od geneteki
wypełnienie wszystkimi nazwiskami poprzednio używanymi (najistotniejsze w przypadku zgonów mężatek i wdów)
ale format ten sam w zasadzie
cel trochę inny choć ogólnie podobny
w metryki - jeśli wyszukiwarka nie znajdzie danego nazwiska w danym zakresie to naprawdę w aktach nie ma (tzn tak powinno być -taki model w założeniu)
w genetece -niekoniecznie (czyli dopuszczalne wyniki fałszywie negatywne), szybciej, większy materiał w tym samym czasie można "przerobić"
metryki - chyba nie zrezygnowano z konieczności weryfikacji (przez inną osobę) wprowadzonych danych w odróżnieniu od geneteki
wypełnienie wszystkimi nazwiskami poprzednio używanymi (najistotniejsze w przypadku zgonów mężatek i wdów)
ale format ten sam w zasadzie
cel trochę inny choć ogólnie podobny
w metryki - jeśli wyszukiwarka nie znajdzie danego nazwiska w danym zakresie to naprawdę w aktach nie ma (tzn tak powinno być -taki model w założeniu)
w genetece -niekoniecznie (czyli dopuszczalne wyniki fałszywie negatywne), szybciej, większy materiał w tym samym czasie można "przerobić"
-
JankowskaKarolina1978

- adiglowacki

-
Sroczyński_Włodzimierz

adi: chyba nie do końca zrozumiałeś:)
Karolina wybrała co chce spisać, materiał jest dostępny. Zdaje się, że wybrała też w jaki sposób chce pracować.
Nie szuka co robić, chce się upewnić, ze ma to sens
Karolino:
Jeśli geneteka -to potwierdź u adminów geneteki:)
Ja niestety weryfikującego zgony z warszawskich Wsz. Świętych nie znajdę
pozdrawima
Karolina wybrała co chce spisać, materiał jest dostępny. Zdaje się, że wybrała też w jaki sposób chce pracować.
Nie szuka co robić, chce się upewnić, ze ma to sens
Karolino:
Jeśli geneteka -to potwierdź u adminów geneteki:)
Ja niestety weryfikującego zgony z warszawskich Wsz. Świętych nie znajdę
pozdrawima
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
- adiglowacki

-
JankowskaKarolina1978

Adi nie ma problemu. Ja wiem, ze chce pomoc, wiem, ktore ksiegi ale nadal troche sie poruszam po omacku miedzy metrykami a genetyka.
Panie Wlodzimierzu, dziekuje za odpowiedz. Napisze do genetyki i miejmy nadzieje uda mi sie zaczac prace juz w ten weekend. Jeszcze tylko jedno pytanie - co dokladnie oznacza Pana zdanie?
Karolina
Panie Wlodzimierzu, dziekuje za odpowiedz. Napisze do genetyki i miejmy nadzieje uda mi sie zaczac prace juz w ten weekend. Jeszcze tylko jedno pytanie - co dokladnie oznacza Pana zdanie?
Pewnie to glupie pytanie, ale tak jak napisalam, jeszcze nie do konca rozumiem jak to wszystko dziala.Sroczyński_Włodzimierz pisze:Ja niestety weryfikującego zgony z warszawskich Wsz. Świętych nie znajdę
Karolina