AP oczekiwanie na zamowione akta
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
- adiglowacki

Witam
Jak w temacie. Ile czeka sie mniej wiecej na zamowione akta z AP droga pocztowa?
Dodam, ze juz wplacilem na konto, ktore mi wskazano.
Adrian
Jak w temacie. Ile czeka sie mniej wiecej na zamowione akta z AP droga pocztowa?
Dodam, ze juz wplacilem na konto, ktore mi wskazano.
Adrian
-
2ala030450

- adiglowacki

@Ala, AP Katowice. Ale jak tu mowi kolega, ze 14 dni to przeciez poczekam, nic sie nie dzieje.
-
Piórkowska_Ewa

- Podziękował: 1 time
Witam. Wysłałeś potwierdzenie wpłaty mailem, czy czekasz, aż zaksięgują?
Ja zostałam swego czasu pouczona, że wpłata najpierw musi być zaksięgowana (to może być kilka dni), a dopiero potem te 14 dni i pani z archiwum doradziła, aby po dokonaniu wpłaty przesłać do nich bezpośredniu potwierdzenie dokonania przelewu ( z numerem sprawy), wtedy dostawałam mailem skany czasem następnego dnia, albo w ciągu 4-5. Jeśli nic nie wysyłałeś, to może zejdzie się trochę dłużej, - obstwiałabym do 3-4 tygodni jeśli ma jeszcze iść przez pocztę...
Ewa
Ja zostałam swego czasu pouczona, że wpłata najpierw musi być zaksięgowana (to może być kilka dni), a dopiero potem te 14 dni i pani z archiwum doradziła, aby po dokonaniu wpłaty przesłać do nich bezpośredniu potwierdzenie dokonania przelewu ( z numerem sprawy), wtedy dostawałam mailem skany czasem następnego dnia, albo w ciągu 4-5. Jeśli nic nie wysyłałeś, to może zejdzie się trochę dłużej, - obstwiałabym do 3-4 tygodni jeśli ma jeszcze iść przez pocztę...
Ewa
- adiglowacki

-
Marynicz_Marcin

Dlatego też lepiej zamawiać skany, niż kserokopie.
Chronimy wtedy środowisko, ale też sami zyskujemy na czasie
Chronimy wtedy środowisko, ale też sami zyskujemy na czasie
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz
Zapraszam na mojego bloga genealogicznego :
http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com/
Marcin Marynicz
Zapraszam na mojego bloga genealogicznego :
http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com/
-
Slawinski_Jerzy

Ja na aneksy z parafii św.Aleksandra w Warszawie czekam troszkę więcej niż 14 dni .
Wpłatę dokonałam 1 września na adres Milanówka(stamtąd otrzymałam pouczenie na jaki adres wpłacić) i jeszcze czekam.Dzwoniłam i Pani miała wysłać 2 tyg.temu, ale nie wysłała .Wczoraj kazała zadzwonić jeszcze za 2 tyg.jeśli nie otrzymam przesyłki, ponieważ u nich jakaś reorganizacja.
Co mam robić.Czekam.
Danka
Ps.Z samej W-wy po wpłaceniu i przesłaniu dowodu wpłaty, aneksy przyszły w ciągu 2 dni
Wpłatę dokonałam 1 września na adres Milanówka(stamtąd otrzymałam pouczenie na jaki adres wpłacić) i jeszcze czekam.Dzwoniłam i Pani miała wysłać 2 tyg.temu, ale nie wysłała .Wczoraj kazała zadzwonić jeszcze za 2 tyg.jeśli nie otrzymam przesyłki, ponieważ u nich jakaś reorganizacja.
Co mam robić.Czekam.
Danka
Ps.Z samej W-wy po wpłaceniu i przesłaniu dowodu wpłaty, aneksy przyszły w ciągu 2 dni
-
Slawinski_Jerzy

-
2ala030450

- d_oleksiak

-
apogorzelska

Z Milanówka dostałam odpowiedź na maila po 4 dniach, więc może tą drogą lepiej załatwiać.Slawinski_Jerzy pisze:Ehh... Milanówek![]()
Na odpowiedź w sprawie aneksów czekałem 9 miesięcy od daty złożenia podania.
Ile trzeba czekać na skany nie wiem, gdyż poszukiwanych przeze mnie aneksów i tak nie odnaleziono.
pozdrawiam
Jurek
Dzwoniłam w poniedziałek do AP w Warszawie i powiedziano mi, że czas oczekiwania na kwerendy genealogiczne to 3 miesiące
Ania
Ania Pogorzelska
------------------------------------------------------------
Szukam informacji o Jakubie Żukowskim (ur +- 1880r.), mieszkańcu gm. Belsk, woj. mazowieckie, zmarłym w 1917 w Mińsku Litewskim, żona Magdalena z Mrozów
------------------------------------------------------------
Szukam informacji o Jakubie Żukowskim (ur +- 1880r.), mieszkańcu gm. Belsk, woj. mazowieckie, zmarłym w 1917 w Mińsku Litewskim, żona Magdalena z Mrozów