Witam.
Moja prośba dotycz tłumazenia aktu ślubu.
Joanna Mosewicz lat 35
John Henry Walter Stevens lat 45
świadkowie F.Boyd i Anna Boyd
miejscowości to Dorban. Johannesburg może jeszcze Red Hill
data 15 wrzesień 1951r
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a3b ... eb8e8.html
Anna Kzimiera Maria Mosewicz 22 lata
Leonard Luis Boyd 24 lata
świadkowie: Joanna Boyd
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6dd ... bb986.html
data 9 maj 1936r
Pozdrawiam
Jurek Solecki
Durban. Południawa Afryka, Akt Ślubu
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
- jurek.solecki

- Podziękował: 1 time
-
NikaModzelewska

Jurku, oto pierwszy akt
Akt 27/ 1936
Durban, dystrykt Durban, prowincja Natal
9 maja 1936
Leonard Louis Boyd l.24 urodzony w Płd Afryce, kawaler, wychowawca, zamieszkały w Durban
Anna Casimira Mary Mosewicz, l.22 urodzona w Płd Afryce, panna, nauczycielka, zamieszkała w Durban
Zawarto umowę przedmałżeńską, były zapowiedzi
Ślubu udzielił ksiądz katolicki E. T O'Sullivan
Świadkowie Patrick Joseph Cooke i Jane Mozewicz
Drugi akt był trudniejszy do odczytania, są luki w tym co mi się udało odcyfrować
Akt 10/ 1951
15 wrzesień 1951r
St Michael's (może kościół pod wezw Św Michała?), Red Hill, Durban, Natal
John Henry Walter Stevens lat 45, urodzony w Orange Free State, RPA, wdowiec, kierownik hotelu, zamieszkały ulica ... w Johannesburgu
Johanna Mosewicz lat 35, urodzona w Transvaalu, RPA, panna, zatrudnienie ..., zamieszkała ul. Grosvenor w Płn Durban.
zawarto umowę przedślubną, były zapowiedzi, dokumenty wymagane prawem załączono
akt ślubu wydał urzędnik USC RJ Coates
mam nadzieję, że trochę pomogłam:)
pozdrawiam
Nika
Akt 27/ 1936
Durban, dystrykt Durban, prowincja Natal
9 maja 1936
Leonard Louis Boyd l.24 urodzony w Płd Afryce, kawaler, wychowawca, zamieszkały w Durban
Anna Casimira Mary Mosewicz, l.22 urodzona w Płd Afryce, panna, nauczycielka, zamieszkała w Durban
Zawarto umowę przedmałżeńską, były zapowiedzi
Ślubu udzielił ksiądz katolicki E. T O'Sullivan
Świadkowie Patrick Joseph Cooke i Jane Mozewicz
Drugi akt był trudniejszy do odczytania, są luki w tym co mi się udało odcyfrować
Akt 10/ 1951
15 wrzesień 1951r
St Michael's (może kościół pod wezw Św Michała?), Red Hill, Durban, Natal
John Henry Walter Stevens lat 45, urodzony w Orange Free State, RPA, wdowiec, kierownik hotelu, zamieszkały ulica ... w Johannesburgu
Johanna Mosewicz lat 35, urodzona w Transvaalu, RPA, panna, zatrudnienie ..., zamieszkała ul. Grosvenor w Płn Durban.
zawarto umowę przedślubną, były zapowiedzi, dokumenty wymagane prawem załączono
akt ślubu wydał urzędnik USC RJ Coates
mam nadzieję, że trochę pomogłam:)
pozdrawiam
Nika
Ostatnio zmieniony sob 12 paź 2013, 18:18 przez NikaModzelewska, łącznie zmieniany 1 raz.
- jurek.solecki

- Podziękował: 1 time
Witam.
Dzikekuje za tłumaczenie.
Czy właściwa nazwa miasta nie będzie Durban. Tłumaczenia całkowicie zmieniają moje wiadomości na temat siostry babci Kazimiery i jej córek. Była jeszcze oprócz Anny, Joanny trzecia siostra Maria. Do tej pory przekonany byłem , że dziewczęta urodziły się na terenie obecnej Litwy lub na Syberii gdzie przybywało rodzeństwo Kazimiery.Z tych aktów małżeńskich wynika, że Kazimiera Mosewicz z Mężem Konstantym zd. Stalewska wyemigrowały przed I ww.
Będę musiał poszukać na familysearch.org/ tam pokazały się materiały z Republiki Poludniowej Afryki. Z tamtąd mam te akta ślubu. Mam punkt zaczepiena w postaci daty urodzenia i miejscowości.
Pozdrawiam
Jurek Solecki
Dzikekuje za tłumaczenie.
Czy właściwa nazwa miasta nie będzie Durban. Tłumaczenia całkowicie zmieniają moje wiadomości na temat siostry babci Kazimiery i jej córek. Była jeszcze oprócz Anny, Joanny trzecia siostra Maria. Do tej pory przekonany byłem , że dziewczęta urodziły się na terenie obecnej Litwy lub na Syberii gdzie przybywało rodzeństwo Kazimiery.Z tych aktów małżeńskich wynika, że Kazimiera Mosewicz z Mężem Konstantym zd. Stalewska wyemigrowały przed I ww.
Będę musiał poszukać na familysearch.org/ tam pokazały się materiały z Republiki Poludniowej Afryki. Z tamtąd mam te akta ślubu. Mam punkt zaczepiena w postaci daty urodzenia i miejscowości.
Pozdrawiam
Jurek Solecki
-
NikaModzelewska