Nazwisko: Ceran

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: maria.j.nie, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=14844&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Hubert28

Post autor: Hubert28 »

Witam nazywam się Hubert Ceran. Chciałbym dowiedzieć się czegokolwiek o pochodzeniu naszego nazwiska. Moja rodzina od strony dziadka była ściśle związana z okolicmi Łodzi po wojnie nastąpiła emigracja. Dziadek za życia nie opowiadał o swoich korzeniach a ja zbyt późno zacząłem się tym interesować. Będę wdzięczny za jakąkolwiek informacje. Będę mógł wtedy spróbować powiązać to z moimi przodkami i okazać się wtedy może że mamy wspólne ,,korzenie ''. Dziekuje Hubert.
Awatar użytkownika
robert.kantorek

Sympatyk
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: robert.kantorek »

Witaj
Faktycznie jest to nazwisko dość popularne w Łodzi.. Groby Ceranów znajdują się na pewno na cmentarzu katolickim na Dołach oraz cmentarzu katolickim na ul. Szczecińskiej
Więc aby proponuje poprzeglądać łódzkie wyszukiwarki grobów może dzięki temu odnajdziesz kogoś z przodków..
Pozdrawiam
Robert
Hubert28

Post autor: Hubert28 »

ok dzięki.
Marcin_Piotr_Zając

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Marcin_Piotr_Zając »

Witam!
http://www.moikrewni.pl/mapa/kompletny/ceran.html

http://www.lzuk.lodz.pl/lzuk/index.php? ... earchstaff (nie ma pewności, czy ta wyszukiwarka jest w pełni zaktualizowana)

Pozdrawiam, Marcin!
szukam informacji o rodzinach: Korycińscy i Horędowiczowie (również oboczności tego nazwiska).
Awatar użytkownika
kwroblewska

Sympatyk
Ekspert
Podziękował: 10 times
Otrzymał podziękowania: 13 times

Re: Nazwisko: Ceran

Post autor: kwroblewska »

Hubert28 pisze:Witam nazywam się Hubert Ceran. Chciałbym dowiedzieć się czegokolwiek o pochodzeniu naszego nazwiska. Moja rodzina od strony dziadka była ściśle związana z okolicmi Łodzi po wojnie nastąpiła emigracja. Dziadek za życia nie opowiadał o swoich korzeniach a ja zbyt późno zacząłem się tym interesować. Będę wdzięczny za jakąkolwiek informacje. Będę mógł wtedy spróbować powiązać to z moimi przodkami i okazać się wtedy może że mamy wspólne ,,korzenie ''. Dziekuje Hubert.
- Korzystaj z „szukaj’ – nazwisko Ceran
http://genealodzy.pl/index.php?name=PNp ... ran#113059

a co wiesz o dziadku, masz akt zgonu, slubu etc? Nawet imienia dziadka nie podajesz, jakieś lata coś pewnie jest ci wiadome o rodzinie?

---
Krystyna
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”