Nazwisko: Tarnawska
Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=1191&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
-
Tarnawska_Wach_Lidia
Mój ojciec Tarnawski Wojciech pochodzi ze Lwowa, jego ojciec miał na imię Kazimierz do rodziny należeli Józef,Jan,Otto,Franc,Aleksander,Matylda,Julia,Maria,Katarzyna.Po wojnie zamieszkali w N.Sączu.Przemyślu, Opolu,Wolsztynie
-
Wiśniowiecki_Marek

Moja praprababcia mateczna: Ludwika Steinbach z domu Tarnawska ur. we Lwowie, córka Benedykta Tarnawskiego i Józefiny (?) z dm. Konarska.
Marek Wiśniowiecki
---------------------------
Poszukuję- akt urodzenia Joseph Steinbach Czerniowce ok. 1789r.
---------------------------
Poszukuję- akt urodzenia Joseph Steinbach Czerniowce ok. 1789r.
-
MWielogorska

Re: Nazwisko: Tarnawska
Moja prababcia Michalina Tarnawska urodziła się we Lwowie w 1898 r. Była córką Jana i Karoliny. Pozukuję wszelkich informacji na temat rodziny.
- Kantor_Tomasz

Tarnawska
Witam
moja babcia Stefania zd Tarnawska córka Edmunda i Marii
babcia mieszkała w Opolu
pozdrawiam
Tomasz Kantor
moja babcia Stefania zd Tarnawska córka Edmunda i Marii
babcia mieszkała w Opolu
pozdrawiam
Tomasz Kantor
-
Gawlicka_Joanna

Moja 3xprababka nazywała się Katarzyna Tarnawska ur. 1838r, zm. 1903 rok we Lwowie. Była żoną Michała Kolasy. Jej ojcem był Aleksander Tarnawski, a matką Jadwiga (prawdopodobnie Galant(y)).Tarnawska_Wach_Lidia pisze:Mój ojciec Tarnawski Wojciech pochodzi ze Lwowa, jego ojciec miał na imię Kazimierz do rodziny należeli Józef,Jan,Otto,Franc,Aleksander,Matylda,Julia,Maria,Katarzyna.Po wojnie zamieszkali w N.Sączu.Przemyślu, Opolu,Wolsztynie
Czy to się jakoś wpasowuje w Pani dane?
Pozdrawiam,
Joanna
Witam! Szukam swoich Tarnawskich. mój pradziadek Mikołaj Tarnawski (jego ojciec Mikołaj) zmarł we Lwowie. Nie wiem, gdzie się urodził. jego potomkowie mieszkali w skale-Podolskiej, w obwodzie tarnopolskim. Ukraina.
Mikołaj miał dzieci (znane mi) Aleksandr I Tytus. piszę przez tłumacza. wybacz moje błędy. Mieszkam w Kazachstanie i niestety nie znam języka
Mikołaj miał dzieci (znane mi) Aleksandr I Tytus. piszę przez tłumacza. wybacz moje błędy. Mieszkam w Kazachstanie i niestety nie znam języka
-
Dominik1315