Bednarczyk, woj. mazowieckie oraz kuj. - pom.

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Jan64

Sympatyk

Bednarczyk, woj. mazowieckie oraz kuj. - pom.

Post autor: Jan64 »

T:"rodz. Bednarczyk = woj. mazowieckie oraz kuj. - pom."

Szukam szerszej informacji o przodkach i potomkach małżeństwa Józefy Turek (ważne ! - po matce Puławskiej) ur 1881 w Pniewie gm. Zatory i Stanisława Bednarczyka (ważne ! - po matce Jackowicz) ur 1877 w Budach Topolnicy pow. Pułtusk.
Za wszelkie wiadomości w powyższym temacie z góry dziękuję Jan64.
Ostatnio zmieniony śr 18 gru 2013, 14:20 przez Jan64, łącznie zmieniany 1 raz.
Bednarczyk_Kamil

Sympatyk
Ekspert

rodz. Bednarczyk = woj. mazowieckie oraz kuj. - pom.

Post autor: Bednarczyk_Kamil »

Witam:) Jeżeli chodzi o Stanisława Bednarczyka to mogę tu pomóc, on i jego przodkowie znajdują się w moim drzewie. Linie poboczne też Pana interesują?
Pozdrawiam
Kamil Bednarczyk
Awatar użytkownika
tg3a

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: tg3a »

Witam.
W mało znanej mi linii bocznej mojej rodziny jest Stanisław Bednarczyk syn Jana. Nie znam jego matki, ale znam rodziców Jana, i prawdopodobne miejsce jego urodzenia (Drop w par. Pniewnik - tam rodzice Jana mieszkali). Data urodzenia Jana - pomiędzy 1885 a 1895 rokiem. Czy to może być ta sama rodzina? Jeśli tak, to mogę udzielić dalszych informacji o przodkach Jana Bednarczyka, które dotychczas zdobyłem, w prywatnej wiadomości.
Bednarczyk_Kamil

Sympatyk
Ekspert

Stanisław Bednarczyk o którym napisał Jan64 to syn Franciszka i Małgorzaty, mam dosyć dobrze opracowaną tą gałąź i niestety nie mam w niej żadnego Bednarczyka z parafii Pniewnik. Chyba że ktoś z przodków Jana jest z parafii Pniewo bądź Obryte, wtedy to na 99% jedna wielka rodzina :)
Pozdrawiam
Kamil Bednarczyk
Awatar użytkownika
tg3a

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: tg3a »

A Korytnica koło Węgrowa nie załapałaby się? W tamtej parafii urodził się ojciec "mojego" Jana Bednarczyka, i dopiero później przeniósł się do Dropia, jeszcze jako kawaler.
Bednarczyk_Kamil

Sympatyk
Ekspert

Niestety, Bednarczyków z Korytnicy też nie mam w drzewie. Myślę jednak, że to tylko kwestia czasu, wielu metryk Bednarczyków z tych stron jeszcze nie widziałem, więc bardzo prawdopodobne jest, że stanowią oni jedną wielką rodzinę. Póki co mam Bednarczyków z Warszawy, Dzierżenina, Pniewa, Obrytego i okolic Wołomina.
Pozdrawiam
Kamil Bednarczyk
Awatar użytkownika
Fedorczyk

Sympatyk

Post autor: Fedorczyk »

Witam
Moja rodzina Fedorczyk jest spokrewniona z rodziną Bednarczyk w parafiach:
Parafia Kamionna-Rozalia Bednarczyk ur.1812r w Budziskach c.Jana i Ewy z Zawijaków żona Jana Fedorczyka
parafia Starawieś- Anna Bednarczyk ur.1864r w Złotkach c.Stanisława i Franciszki z Wiśniewskich żona Ignacego Fedorczyk ze wsi Majdan.
Pozdrawiam Zbyszek Fedorczyk
Jan64

Sympatyk

Szukam inf. o Józefie Turek i Stanisławie Bednarczyku.

Post autor: Jan64 »

Szukam szerszej informacji o przodkach i potomkach małżeństwa Józefy Turek (ważne ! - po matce Puławskiej) ur 1881 w Pniewie gm. Zatory i Stanisława Bednarczyka (ważne ! - po matce Jackowicz) ur 1877 w Budach Topolnicy pow. Pułtusk.
Za wszelkie wiadomości w powyższym temacie będę ogromnie wdzięczny Jan.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”