jagawa pisze:Witam,
Wśród nazwisk w Pańskim drzewie znalazlam kilka związanych z moja rodziną z Kalisza i okolic. Czy mogę prosić o bliższe dane na temat osób o nazwiskach AUGUSTYNIAK, DULSKA, KOBIERSKI/-A?
Pozdrawiam,
Agnieszka Wajgelt
1)Posiadam Stanisława Augustyniaka ur. ok 1920, ślub z Heleną Durajczyk,z parafii Dębe i jego dzieci
2)Katarzyna Dulska ur. ok 1895 zm.1961 Witoldów/Anielin/Russów, w parafii Tykadłów, żona Józefa Dolnego
3) Kobierscy z okolic Dębe, Kobierna, Tłokinii: Grzegorz Kobierski ur. ok. 1840 w Koźminku, 1-sza żona Marianna Talar, 2-ga żona Stanisława Trzmiel, ślub w Tłokinii, dzieci urodzone w parafii Tłokinia (miejscowość Frankowizna) : Elżbieta (ur.1869), Stanisław (1890-1949), Katarzyna (ur. 1880), Paweł (1883-1887), Józef (ur.1887)
Cecilia pisze:Witam
Interesuje mnie nazwisko Maciejewski/a. Moja prababcia nazywała się Marianna Maciejewska (po mężu Woszczak). Urodziła się ok. 1871 r. Szukałam jej w Zduńskiej Woli, ale nic nie znalazłam. W parafii w Marzeninie też nic nie ma. Bo po ślubie z Józefem Woszczakiem zamieszkała w Krobanowie, a ta wieś z kolei podchodziła pod parafię Marzenin.
Będę wdzięczna za pomoc.
Pozdrawiam, Cecilia
Moja 4x prababcia Ewa z Maciejewskich pochodzi z okolic Zadzimia (łódzkie) ur. ok 1800. Mam jeszcze Jakuba Maciejewskiego ur. ok 1800 z parafii Chełmce i jego córkę Wiktorię ur. ok 1830 też w tej parafii.
Marcin