Rudnik - Lublin
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
Rudnik - Lublin
Prababka mojego męża urodziła się w Rudniku parafia Św.Agnieszki w Lublinie w 1895 roku i ten akt jest, jak również akt urodzenia brata i siostry z lat 1898 i 1901. W aktach ślubów reszty jej sióstr (parafia Dys) jest napisane, że urodziły się w Rudniku, ale sprawdzałam i w Św. Agnieszce nie ma tych aktów urodzeń. Czy po 1901 Rudnik byłby w innej parafii? Czy może ktoś z Was wie coś na ten temat? 
Rudnik - Lublin
Witam, na stronie Lubelskiego Towarzystwa Genealogicznego znalazłam informację że Rudnik należał od 1902 roku do parafii Św. Mikołaja "na Czwartku".Trzeba to jeszcze dokładnie sprawdzić. Pozdrawiam Telka.
Na stronie www.szukajwarchiwach.pl są Akta stanu cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej św. Mikołaja i św. Agnieszki w Lublinie (Kalinowszczyzna) i tutaj właśnie szukalam 
Przykro, że nie bardzo mogłam pomóc.Ja systematycznie przeszukuję stronę lubgens.pl, tam codziennie są dopisywane nowe lata, nowe nazwiska i skany.Może ktoś jeszcze nie opracował tych lat.W ten sposób znalazłam swoich przodków zupełnie tam, gdzie się nie spodziewałam i z błędami literowymi w nazwiskach.Tym bardziej, że ciężko jest rozczytać i przetłumaczyć skany po rosyjsku,nawet osobie z "pokolenia obowiązkowego rosyjskiego"jak ja.Życzę powodzenia w szukaniu i pozdrawiam. Telka.