Lenkiewicz Walenty - jak znaleźć

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

rjancz

Sympatyk
Adept

Lenkiewicz Walenty - jak znaleźć

Post autor: rjancz »

T: "Zachorował, wyjechał, umarł"

Witam

Jak mogę znaleźć brata mojego prapradziadka, Walentego Lenkiewicza? Otóż, wyjechał zaraz po wojnie w 1945/6 do szpitala do Warszawy, zmarł i tyle o nim wiadomo. Rodzina nie upilnowała, gdyż musiała ukrywać się przed komunistami.
Gdzie można szukać informacji, żeby znaleźć gdzie i kiedy umarł no i przede wszystkim gdzie mógł zostać pochowany?

Pozdrawiam,
Rafał

* Temat zmieniony przez moderatora
Szukane przeze mnie nazwiska: Janczewski, Zawalich, Lenkiewicz, Kowalczyk, Choromański, Kacprzyński, Kalapeta, Mierzejewski, Mianowski, Dobkowski, Woroniecki, Bednarz, Zyskowski, Kurpiewski, Łukasiewicz, Szyszkowski, Modzelewski, Świerz, Sawicki, Sobolews
Slawinski_Jerzy

Sympatyk

Post autor: Slawinski_Jerzy »

Rafale,

Zadzwoń do kancelarii cmentarza bródnowskiego i zapytaj czy leży tam taka osoba. Tutaj link do strony:
http://www.parafiawincentegoapaulo.pl/cmen.html

pozdrawiam
Jurek
zuzanna

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: zuzanna »

Walenty Lenkiewicz ur. 01.01.1875 zm. 17.09.1945, pochowany na Cmentarzu Wojskowym na Powązkach. Tak mowi wyszukiwarka cmentarna Warszawy http://genealodzy.pl/PNphpBB2-viewtopic-t-27413.phtml
zuzanna :)
tadek1298

Post autor: tadek1298 »

rjancz odezwij się do mnie, chyba możemy sobie wzajemnie pomóc jeśli chodzi o Walentego Lenkiewicza :)
mam w drzewie Walentego jako swojego PraPraDziadka - chętnie wymienię się jakimiś informacjami :)
pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”