Wzajemna pomoc w tworzenie drzewa genealogicznego, dyskusje o genealogicznych programach , opowiadania historyczno-genealogiczne o rodzinie , nasze blogi genealogiczne...
Wielkie dzięki za poradę z całą pewnością będę tak robiła. Do tej pory nie miałam najmniejszych kłopotów z tym programem.
Mam takie wrażenie, że tego typu kłopoty pojawiły się z chwilą wprowadzenia najnowszej wersji 7 ale oczywiście to tylko takie podejrzenia
Dorota
Eder pisze:Witam
Na MH znikają dane! Już wcześniej miałem takie wrażenie, teraz jestem pewny. Zapisałem dokładną dzienną datę zgonu osoby X, ściągnąłem gedcom, zapisałem dane innych osób, ściągnąłem gedcom i zamiast pełnej daty przy X jest tylko rok! A tylko ja mam uprawnienia edycji profili.
To fatalna wiadomość.
Andrzej
Witam:) mi też znikneły dane z gałęzi rodzinki ok 50 osób i była adnotacja że to ja osobiście modyfikowałam
czy możecie lepiej wyjaśnić problem? Ja używam MyHeritarz w specyficzny sposób i mimo pewnych in perfekcji mało miałem z nim problemów.
Oto mój sposób używania:
1) Zawsze uzupełniam moje (lokalne) drzewo przez program FTB,
2) Przed publikacją robię kopię back-up (.zip) nie GEDCOM,
3) Kiedy uważam że naniosłem wystarczająco dużo nowych danych, publikuje drzewo tzn. synchronizuje z kopią online.
Ten sposób do tej pory (do wersji 7) nie stwarzał mi problemów utraty danych.
Kolejny problem na MH! To zaczyna wyglądać na jakieś problemy z systemem. Same pozmieniały się podpisy pod zdjęciami i oznaczenia osób!
Oto przykład:
Pozdrawiam, Andrzej
Potwierdzam, w pewnych warunkach pewne dane giną z drzewa online.
Np.
Dla profilu podaję dane kontaktowe:
Data: 1950
Miejsce: Warszawa
Opis: ulica itd.