T:"szukam informacji na temat Chojnackich z okolic Nasielska"
Witam,
poszukuję informacji na temat rodziny Chojnackich z okolicy Nasielska.
W moim drzewie występuje Pelagia Chojnacka urodzona w Morgach w 1904 (zmarła w Warszawie w 1995 r.). Jej rodzice to Chojnacki Tomasz i Kołodziejska Antonina (mam akt: ślub 1900, akt 25 Cieksyn). Z tego co wiem rodzicami Tomasza są Wojciech Chojnacki i Magdalena Wesołowska (info z geneszukacza: ślub 1851, akt 7, Nasielsk).
Z tradycji rodzinnej wynika, że mogą to być Chojnaccy herbu Trzaska.
W związku z tym, że jestem mało mobilny (świeżo upieczony ojciec), nie mam mozliwości osobistego przeszukiwania ksiąg a nie mogę znaleźć ich elektornicznych wersji.
Będę wdzięczny za wszelką pomoc.
Pozdrawiam wszystkich poszukiwaczy
Michał Fronczak
Chojnacki z okolic Nasielska
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
- Michał_Fronczak

- Jankowski_Kamil

- Kontakt:
Skoro herbowni to spróbuj zwrócić się do Polskiego Towarzystwa Heraldycznego
http://www.dig.com.pl/pther/
Popytać o Chojnackich herbu Trzaska , może od tej strony dojdziesz. Bodajże wypisują nie tylko przodków a również potomków. Ponadto Chojnackich jest bardzo wielu, być może kogoś znajdziesz
http://www.dig.com.pl/pther/
Popytać o Chojnackich herbu Trzaska , może od tej strony dojdziesz. Bodajże wypisują nie tylko przodków a również potomków. Ponadto Chojnackich jest bardzo wielu, być może kogoś znajdziesz
- Michał_Fronczak

-
kasiakozłowska

- Joanna_Krzemińska

Witam,
ja mam w swoim drzewie Franciszka Chojnackiego ur. ok 1809 roku, jego żonę Katarzynę z Krzemińskich Chojnacką i córkę Ewę z domu Chojnacką z męża Walczak - Ewa urodziła się w Sochaczewie.
Pozdrawiam
ja mam w swoim drzewie Franciszka Chojnackiego ur. ok 1809 roku, jego żonę Katarzynę z Krzemińskich Chojnacką i córkę Ewę z domu Chojnacką z męża Walczak - Ewa urodziła się w Sochaczewie.
Pozdrawiam
Joanna