Zrobię zdjęcie: Mrozy, Kuflew, Seroczyn, Stoczek Łukowski

Informacje o cmentarzach. Pomoc w wykonaniu lub uzyskaniu zdjęcia grobu ; w tym Informacje o Cmentarzach, Nekrologi, wyszukiwarki grobów..., linki

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

apogorzelska

Sympatyk
Nowicjusz

Zrobię zdjęcie: Mrozy, Kuflew, Seroczyn, Stoczek Łukowski

Post autor: apogorzelska »

W najbliższych dniach odwiedzę cmentarze w Mrozach, Kuflewie, Seroczynie i Stoczku Łukowskim. Jeśli ktoś potrzebuje, mogę zrobić zdjęcie grobu rodzinnego.
Pozdrawiam
Ania
Ania Pogorzelska
------------------------------------------------------------
Szukam informacji o Jakubie Żukowskim (ur +- 1880r.), mieszkańcu gm. Belsk, woj. mazowieckie, zmarłym w 1917 w Mińsku Litewskim, żona Magdalena z Mrozów
Awatar użytkownika
pozmirowski

Sympatyk

Post autor: pozmirowski »

Witam serdecznie.
Aniu mam tylko nazwiska: Karol i Katarzyna Zaręba pochowani na cmentarzu w Stoczku Lubelskim po roku 1900.
Może przypadkiem...
Dziękuję.
Wiesław Późmirowski
apogorzelska

Sympatyk
Nowicjusz

Zanotowałam i będę pamiętać. W Stoczku sama będę szukać grobu więc trochę pospaceruje po starszej części.
Ania
Ania Pogorzelska
Szukam informacji o Jakubie Żukowskim (ur +- 1880r.), mieszkańcu gm. Belsk, woj. mazowieckie, zmarłym w 1917 w Mińsku Litewskim, żona Magdalena z Mrozów
edyta_s

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: edyta_s »

Witam
Także i ja poproszę oczywiście jak wpadnie w oczy chodzi mi w Mrozach o Leonard Machnowski i niestety nic więcej nie wiem. miał młyn to może i grób okazalszy może przetrwał, jego żona ur w 1870 ,byli bezdzietni więc nikt mi nie podpowie, chyba wchodzi zakres lat około1920
A w pozostałych miejscowościach jak wpadnie w oczy nazwisko Słomczyński/a
to też będę wdzięczna
Pozdrawiam Edyta

A ze Stoczkiem dla pozmirowski będzie problem bo napisał Stoczek Lubelski!!! a nie Łukowski
apogorzelska

Sympatyk
Nowicjusz

Edyto w Mrozach akurat bywam dość często, a cmentarz jest mały więc jak jutro nie znajdę to następnym razem na spokojnie poszukam :)
Jeśli chodzi o Stoczek to w lubelskim jest chyba tylko jeden Stoczek i pozmirowskiemu pewnie o Łukowski chodzilo.
Ania
Ania Pogorzelska
apogorzelska

Sympatyk
Nowicjusz

pozmirowski pisze:Witam serdecznie.
Aniu mam tylko nazwiska: Karol i Katarzyna Zaręba pochowani na cmentarzu w Stoczku Lubelskim po roku 1900.
Może przypadkiem...
Dziękuję.
Wiesławie niestety nic nie znalazłam, najstarsze groby jakie widziałam to lata dwudzieste, większość niestety w opłakanym stanie, bez tabliczek. Swojego też nie znalazłam :(

Edytko znalazłam grób Machoniów. https://plus.google.com/u/0/photos/1009 ... 5270851311

Podobnie brzmiące nazwisko, może to ten? Niestety tabliczka chyba przyklejona jest, nie mogłam podejrzeć co jest pod spodem. Poszukam jeszcze przy następnej wizycie.
Ania

Edit: poprawiłam post, nie wyświetlił się 0_o
Ostatnio zmieniony ndz 03 lis 2013, 15:47 przez apogorzelska, łącznie zmieniany 2 razy.
Ania Pogorzelska
tomekov

Sympatyk
Adept

Parafia Mrozy

Post autor: tomekov »

Edyto, parafia w Mrozach była erygowana w 1931 roku i powstała z części parafii Kałuszyn i Kuflew. Mrozy należały wcześniej do parafii Kałuszyn, z racji tego tam należy szukać osób zmarłych ok. 1920 roku. Niestety nie mam dobrych informacji odnośnie cmentarza w Kałuszynie. Cmentarz ten bardzo ucierpiał w trakcie działań wojennych i duża część grobów została bezpowrotnie zniszczona.
Pozdrawiam,
Tomasz
edyta_s

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: edyta_s »

Dziękuję Aniu z datą tylko strzelam ponieważ jego żona pochowana została w Latowiczu ale niestety nie zachował się grób a wiem że była na dochowaniu u rodziny więc najpewniej jej mąż już nie żył.
Dzięki Tomasz za informacje odnośnie Kałuszyna jak mi się uda ustalić chociażby przybliżoną datę to będę szukała tam.
Pozdrawiam
Edyta
ODPOWIEDZ

Wróć do „Cmentarze”