Nazwisko: Kopczyński / A

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: maria.j.nie, Galinski_Wojciech, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=18702&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
suek6

Post autor: suek6 »

Dzień dobry! Moi dziadkowie byli Stanisław Kopczyński i Franczeska Borowska. Urodził się w Polsce, w dniu 6 maja 1859 roku. Jego rodzicami byli Jan Kopczyński i Katarzyna Hejko. Urodziła się w Polsce, na Sierpień 1870. Jej rodzicami byli Józef Borowski i Mariana Gutowska. Pobrali się w 1886 roku i miał córkę Helenę w 1887 roku. Wyemigrował do Stanów Zjednoczonych w 1892 roku. Ona i Helena po 1895 roku. Nie udało mi się dowiedzieć, gdzie mieszka i gdzie się urodzili w Polsce. Ona miała przyrodniego brata, Jan Borowski, który mieszkał w Balen. Każda pomoc będzie bardzo mile widziane. Dziękuję.
gienia

Sympatyk

Post autor: gienia »

Witam,
http://mbc.malopolska.pl/dlibra/doccontent?id=11488 W Dzienniku Polskim z dnia 3 kwietnia 1947 str 7 po prawej stronie u góry w rubryce "Różne" pisze o spadkobiercach Borowskiego Bronisława, który zmarł w Ameryce. Na razie zawsze coś.
Gienia.
gienia

Sympatyk

Post autor: gienia »

Witam,
podaję Ci link do M T G gdzie są zeskanowane księgi metrykalne: http://www.mtg-malopolska.org.pl/ksiegimetrykalne.html , Patrz na ideksację ksiąg metrykalnych U-rodzenia, M-ałżeństwa i Z-gony.
Masz kilka parafii /św. Szczepana, na Zwierzyńcu, Myślenice, Trzemeśnia itd/ to sobie posprawdzaj. Jak w indeksie znajdziesz interesujące Cię nazwisko, to zapamiętaj rok i nr aktu i otwórz sobie zeskanowane księgi U. M. lub Zgony.
Powodzenia.
Gienia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”