Problemy z MyHeritage
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
A czy znacie jakieś fajne narzędzie do porównywania dwóch plików GED?
Przydało by się to m.in. do porównywania strat w myHeritage.
A ja bym potrzebował czegoś takiego do uzupełnienia danych pomiędzy drzewami rozwijanymi przez dwie osoby.
Każda z tych osób dodaje swoje informacje i później przydało by się je zcalić.
Radek
Przydało by się to m.in. do porównywania strat w myHeritage.
A ja bym potrzebował czegoś takiego do uzupełnienia danych pomiędzy drzewami rozwijanymi przez dwie osoby.
Każda z tych osób dodaje swoje informacje i później przydało by się je zcalić.
Radek
-
magdalena72

No fajnie - ale czy ja muszę mieć do tego jakieś miejsce, nie wiem na komputerze swoim, pendrivie, pamięci zewnętrznej - by to zapisać, gdzie to wtedy się zapisze?Eder pisze:>Drzewo>Zarządzaj Drzewami>Eksport do Gedcom
i już.
Pozdrawiam, Andrzej
Ja całkowity laik jestem pod tym wzgledem i czasem mam wrażenei że siedzę na tureckim kazaniu
Pozdrawiam Magdalena
psuje to pierwsza wersja ftb7
zróbcie aktualizacje ftb7 do najnowszej wersji to przestanie mieszać w drzewie, niestety poczynionych strat automatycznie nie naprawi.
Ja po pierwszej synchronizaji straciłem połowę drzewa, z ostatniej kopii ftb odzyskałem 1400 profili resztę musiałem dopisać ręcznie, na szczęście dane miałem w innym programie komputerowym bez funkcji online teraz mam ponad 2400 profili. pomylone zdjęcia trzeba usunąć z wersji online oraz z ftb i zrobić je ponownie - inaczej nie chcą się poprawić.
zróbcie aktualizacje ftb7 do najnowszej wersji to przestanie mieszać w drzewie, niestety poczynionych strat automatycznie nie naprawi.
Ja po pierwszej synchronizaji straciłem połowę drzewa, z ostatniej kopii ftb odzyskałem 1400 profili resztę musiałem dopisać ręcznie, na szczęście dane miałem w innym programie komputerowym bez funkcji online teraz mam ponad 2400 profili. pomylone zdjęcia trzeba usunąć z wersji online oraz z ftb i zrobić je ponownie - inaczej nie chcą się poprawić.
Pozdrawiam Artur Raczko
Witam,
u mnie dane nie zniknęły, ale kompletnie zamieszane śluby, generacje, poprostu jeden wielki chaos.
Niemal dwa dni pracy w ratowaniu drzewa, a i tak nic nie dało.
Wczoraj szukałam w komp. i znalazłam całe szczęście kopie.
Zdjęcia kopie nie mają więc wkładać trzeba wszystko na nowo.
Całe szczęście, że te dane zostały
Pozdrawiam
Edmunda
u mnie dane nie zniknęły, ale kompletnie zamieszane śluby, generacje, poprostu jeden wielki chaos.
Niemal dwa dni pracy w ratowaniu drzewa, a i tak nic nie dało.
Wczoraj szukałam w komp. i znalazłam całe szczęście kopie.
Zdjęcia kopie nie mają więc wkładać trzeba wszystko na nowo.
Całe szczęście, że te dane zostały
Pozdrawiam
Edmunda
Oferuję pomoc w j. czeskim /pw/
Poszukuję aktu ur.Szczepan Stefan Dąbrowski ur. ok 1794-1803 Ujazd? Tur? Syn Piotra i Wiktorii.Akt ur : Maryanna Szczepanski ur.1813 -14 Znalazłam ich akt ślubu nr. 10
Łęczyca 10 II 1829
Poszukuję aktu ur.Szczepan Stefan Dąbrowski ur. ok 1794-1803 Ujazd? Tur? Syn Piotra i Wiktorii.Akt ur : Maryanna Szczepanski ur.1813 -14 Znalazłam ich akt ślubu nr. 10
Łęczyca 10 II 1829
Witam
Proszę o rade.
Można zdjęcia z jednego( uszkdzonego) drzewa importować na kopię, czy muszę wszystk robić ręcznie?
Idzie strasznie powoli i ...
Pzdrawiam
Edmunda
Proszę o rade.
Można zdjęcia z jednego( uszkdzonego) drzewa importować na kopię, czy muszę wszystk robić ręcznie?
Idzie strasznie powoli i ...
Pzdrawiam
Edmunda
Łęczyca 10 II 1829
Łęczyca 10 II 1829
-
Piotr_Juszczyk

Wszystko zależy od tego o jakim problemie mówimy. Jeśli o mieszaniu ze zdjęciami w trakcje synchronizacji to wina była poprzedniej wersji FTB.
Ale są też inne błędy i jak dotąd nie słyszałem żeby je poprawili nawet w najnowszej wersji. Generalnie chodzi o to że jak wprowadza się dane w "opis" to drzewo sobie je przeformatowuje po swojemu co w moim drzewie było istotne.
Ale są też inne błędy i jak dotąd nie słyszałem żeby je poprawili nawet w najnowszej wersji. Generalnie chodzi o to że jak wprowadza się dane w "opis" to drzewo sobie je przeformatowuje po swojemu co w moim drzewie było istotne.
...
Zdjęcia zostały, nie wymieszały się
Muszę jeszcze raz sprawdzić. Osoby są wymieszane razem 
Edmunda
Zdjęcia zostały, nie wymieszały się
Edmunda
Ostatnio zmieniony wt 12 lis 2013, 20:06 przez Edmunda, łącznie zmieniany 1 raz.
Łęczyca 10 II 1829
Łęczyca 10 II 1829
- Hanna_Iwona

Napewno coś się dzieje z danymi.Na pierwszy rzut oka wszystko jest ok ale nie dokońca.Porównałam drzewo z profilami i się okazało,że w drzewie dane są takie jakie zapisałam.Ale już w profilach nie.Dotyczy miejsca urodzenia i zgonów.Wyczyściło mi w Profilach wszystkie miejsca zgonów a zapisano miejsca urodzenia.Tzn.jakie miejsce urodzenia takie miejsca zgonów.
Hanna-Iwona.
Hanna-Iwona.
Pozdrawiam serdecznie
Hanna_Iwona
Hanna_Iwona