Problemy z MyHeritage
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
- Hanna_Iwona

Witam
Powstaje pytanie co jeśli nie MyHeritage? O Geni słyszałam fatalne opinie, potrafią oddać Drzewo komuś innemu jeśli administrator nie loguje się przez jakiś czas! Dla mnie to kryminał, choć zapewne jest to w regulaminie.
Jaką stronę polecicie? Najlepiej o światowym zasięgu, a przynajmniej mającą menu w innych językach.
Lucyna
Powstaje pytanie co jeśli nie MyHeritage? O Geni słyszałam fatalne opinie, potrafią oddać Drzewo komuś innemu jeśli administrator nie loguje się przez jakiś czas! Dla mnie to kryminał, choć zapewne jest to w regulaminie.
Jaką stronę polecicie? Najlepiej o światowym zasięgu, a przynajmniej mającą menu w innych językach.
Lucyna
Zduplikowało mi osoby...Mam po 5-6 osób dodanych o tych samych nazwiskach i imionach (nie wiem jak mam to Wam wytłumaczyć). Gdy wrzucę plik na stary Great Family, to mam od każdej osoby dodatkowe, osobne drzewo...A pliku gedcom nie zmieniałam....i nie zapisywałam...
Chyba trzeba spadac z tego MyHeritage, bo nic tylko zamieszanie i informacje o PREMIUM.
Chyba trzeba spadac z tego MyHeritage, bo nic tylko zamieszanie i informacje o PREMIUM.
Pozdrawiam serdecznie
Janka Fickowska
Poszukiwane nazwiska : Fickowski, Bałaszkiewicz, Dąbrowski, Rudnicki, Kononowicz,Ostaszewski, Rosołowski, Szot, Brzeski, Kosiorkiewicz, Wojtczak, Podstawski, Kononowicz, , Stokowski
-
Jurek_Plieth

- Kontakt:
Nie, żebym w jakikolwiek sposób był związany z MyHeritage prócz tego, że przeniosłem się tamże przed laty z MoiKrewni.Jana pisze:Zduplikowało mi osoby...Mam po 5-6 osób dodanych o tych samych nazwiskach i imionach (nie wiem jak mam to Wam wytłumaczyć). Gdy wrzucę plik na stary Great Family, to mam od każdej osoby dodatkowe, osobne drzewo...A pliku gedcom nie zmieniałam....i nie zapisywałam...
Problemy Wasze są mi absolutnie obce. Nic mi się nie duplikuje, ani nic nie znika. Fakt, że jestem ostrożny z zapraszaniem obcych do mojego drzewa, nawet jeśli morze wódki z nimi wypiłem i dałbym sobie rękę odciąć za ich uczciwość. Takoż nie używam FTB.
Może w tym tkwi rozwiązanie zagadki?
- Hanna_Iwona

Ja także jestem jedyną administratorką i mam problemy, choć jestem tam już prawie 6 lat. Nigdy nie miałam problemów, a teraz...chyba zlikwiduję konto...Hanna_Iwona pisze:Witaj Jerzy chciałabym w to wierzyć ale niestety byłam i jestem jedynym administratorem mojego drzewa.Nie korzystam z FTB.Nie zapisywałami nie eksportowałam swojego drzewa na GEDCOM.
Ale mam wrażenie jakby powracały czasy z Moich Krewnych.Chyba problem tkwi gdzie indziej.
Z szacunkiem
Hanna-Iwona.
WitajJurek_Plieth pisze:Nie, żebym w jakikolwiek sposób był związany z MyHeritage prócz tego, że przeniosłem się tamże przed laty z MoiKrewni.Jana pisze:Zduplikowało mi osoby...Mam po 5-6 osób dodanych o tych samych nazwiskach i imionach (nie wiem jak mam to Wam wytłumaczyć). Gdy wrzucę plik na stary Great Family, to mam od każdej osoby dodatkowe, osobne drzewo...A pliku gedcom nie zmieniałam....i nie zapisywałam...
Problemy Wasze są mi absolutnie obce. Nic mi się nie duplikuje, ani nic nie znika. Fakt, że jestem ostrożny z zapraszaniem obcych do mojego drzewa, nawet jeśli morze wódki z nimi wypiłem i dałbym sobie rękę odciąć za ich uczciwość. Takoż nie używam FTB.
Może w tym tkwi rozwiązanie zagadki?
Drzewo, w którym mam zamieszanie nawet jeszcze nie publikowałam i mam wszystko zastrzeżone.
Więc ... ?
Pozdrawiam
Edmunda
Oferuję pomoc w j. czeskim /pw/
Poszukuję aktu ur.Szczepan Stefan Dąbrowski ur. ok 1794-1803 Ujazd? Tur? Syn Piotra i Wiktorii.Akt ur : Maryanna Szczepanski ur.1813 -14 Znalazłam ich akt ślubu nr. 10
Łęczyca 10 II 1829
Poszukuję aktu ur.Szczepan Stefan Dąbrowski ur. ok 1794-1803 Ujazd? Tur? Syn Piotra i Wiktorii.Akt ur : Maryanna Szczepanski ur.1813 -14 Znalazłam ich akt ślubu nr. 10
Łęczyca 10 II 1829
-
Jurek_Plieth

- Kontakt:
- dorocik133

Witam,
przepraszam że powtarzam raz jeszcze ale staram się wam pomoc jak potrafię; proponuje używać bezpłatny program FTB (sponsorowany dla MyHeritage) aby budować drzewo off-line na własnym komputerze i tam uzupełniać drzewo i robić jego backup (backup całkowity razem ze zdjęciami a nie standardowy GEDCOM). Oznacza to że niestety trzeba odpowiadać "NIE synchronizuj z wersja on-line" za każdym razem jak program FTB to proponuje. Synchronizacje należy dokonać tylko po zrobieniu kopi bezpieczeństwa (tzn. backup) aby posiadać zawsze dane gotowe do odtworzenia.
Pozdrawiam,
Kuba
przepraszam że powtarzam raz jeszcze ale staram się wam pomoc jak potrafię; proponuje używać bezpłatny program FTB (sponsorowany dla MyHeritage) aby budować drzewo off-line na własnym komputerze i tam uzupełniać drzewo i robić jego backup (backup całkowity razem ze zdjęciami a nie standardowy GEDCOM). Oznacza to że niestety trzeba odpowiadać "NIE synchronizuj z wersja on-line" za każdym razem jak program FTB to proponuje. Synchronizacje należy dokonać tylko po zrobieniu kopi bezpieczeństwa (tzn. backup) aby posiadać zawsze dane gotowe do odtworzenia.
Pozdrawiam,
Kuba
- Krystyna_Domańska

Witam
W moim drzewie poznikały daty oraz miejscowości
Już zabrałam się do przeprowadzki do innego programu .
W moim drzewie poznikały daty oraz miejscowości
Już zabrałam się do przeprowadzki do innego programu .
Pozdrawiam Krystyna Domańska - Bzdak
Szukam : Domański ,Golizda, Reszka, Szewczyk , Miniak , Bator - okolice Żelechlinek, Drzewica , oraz okolice Bytoń , Radziejów , Lubraniec Frankowski, Walczak, Cichocki ,Witczak ,Szczypiński,Kalfus ,Januszewski,
Szukam : Domański ,Golizda, Reszka, Szewczyk , Miniak , Bator - okolice Żelechlinek, Drzewica , oraz okolice Bytoń , Radziejów , Lubraniec Frankowski, Walczak, Cichocki ,Witczak ,Szczypiński,Kalfus ,Januszewski,
Ja dla każdego programu genealogicznego, który mam zrobilam odrębny plik.
W MH od paru dni mam komunikat :
"Smart Matches™ są obecnie przetwarzane. Wróć do tej strony później, aby sprawdzić aktualizacje.Porada: doładuj swoją stronę do Premium, aby mieć dużo szybsze przetwarzanie."
Ewidentne naciąganie na wersję płatną.... i te błedy....
W MH od paru dni mam komunikat :
"Smart Matches™ są obecnie przetwarzane. Wróć do tej strony później, aby sprawdzić aktualizacje.Porada: doładuj swoją stronę do Premium, aby mieć dużo szybsze przetwarzanie."
Ewidentne naciąganie na wersję płatną.... i te błedy....
Pozdrawiam serdecznie
Janka Fickowska
Poszukiwane nazwiska : Fickowski, Bałaszkiewicz, Dąbrowski, Rudnicki, Kononowicz,Ostaszewski, Rosołowski, Szot, Brzeski, Kosiorkiewicz, Wojtczak, Podstawski, Kononowicz, , Stokowski
- Stasiakowski_Wojtek

Popieram i zgadzam się w 100% , a te kopie razem ze zdjęciami otwierają się bez problemu w Ahnenblatt i PAF 5 i nic nie znika, chyba że padnie dysk. Ale od czego są kopieKuba64 pisze:Witam,
Pozdrawiam,
Kuba
Pozdrawiam serdecznie
Wojtek
Wojtek