Problemy z MyHeritage

Wzajemna pomoc w tworzenie drzewa genealogicznego, dyskusje o genealogicznych programach , opowiadania historyczno-genealogiczne o rodzinie , nasze blogi genealogiczne...

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
Hanna_Iwona

Sympatyk

Post autor: Hanna_Iwona »

Na mojego również.
Hanna-Iwona.
Pozdrawiam serdecznie
Hanna_Iwona
Bett

Sympatyk

Post autor: Bett »

Witam
Powstaje pytanie co jeśli nie MyHeritage? O Geni słyszałam fatalne opinie, potrafią oddać Drzewo komuś innemu jeśli administrator nie loguje się przez jakiś czas! Dla mnie to kryminał, choć zapewne jest to w regulaminie.

Jaką stronę polecicie? Najlepiej o światowym zasięgu, a przynajmniej mającą menu w innych językach.
Lucyna
Awatar użytkownika
Jana

Członek PTG
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Jana »

Zduplikowało mi osoby...Mam po 5-6 osób dodanych o tych samych nazwiskach i imionach (nie wiem jak mam to Wam wytłumaczyć). Gdy wrzucę plik na stary Great Family, to mam od każdej osoby dodatkowe, osobne drzewo...A pliku gedcom nie zmieniałam....i nie zapisywałam...
Chyba trzeba spadac z tego MyHeritage, bo nic tylko zamieszanie i informacje o PREMIUM.
Pozdrawiam serdecznie
Janka Fickowska

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: Jurek_Plieth »

Jana pisze:Zduplikowało mi osoby...Mam po 5-6 osób dodanych o tych samych nazwiskach i imionach (nie wiem jak mam to Wam wytłumaczyć). Gdy wrzucę plik na stary Great Family, to mam od każdej osoby dodatkowe, osobne drzewo...A pliku gedcom nie zmieniałam....i nie zapisywałam...
Chyba trzeba spadac z tego MyHeritage, bo nic tylko zamieszanie i informacje o PREMIUM.
Nie, żebym w jakikolwiek sposób był związany z MyHeritage prócz tego, że przeniosłem się tamże przed laty z MoiKrewni.
Problemy Wasze są mi absolutnie obce. Nic mi się nie duplikuje, ani nic nie znika. Fakt, że jestem ostrożny z zapraszaniem obcych do mojego drzewa, nawet jeśli morze wódki z nimi wypiłem i dałbym sobie rękę odciąć za ich uczciwość. Takoż nie używam FTB.
Może w tym tkwi rozwiązanie zagadki?
Awatar użytkownika
Hanna_Iwona

Sympatyk

Post autor: Hanna_Iwona »

Witaj Jerzy chciałabym w to wierzyć ale niestety byłam i jestem jedynym administratorem mojego drzewa.Nie korzystam z FTB.Nie zapisywałami nie eksportowałam swojego drzewa na GEDCOM.
Ale mam wrażenie jakby powracały czasy z Moich Krewnych.Chyba problem tkwi gdzie indziej.
Z szacunkiem
Hanna-Iwona.
Awatar użytkownika
Jana

Członek PTG
Nowicjusz
Kontakt:

Hanna_Iwona pisze:Witaj Jerzy chciałabym w to wierzyć ale niestety byłam i jestem jedynym administratorem mojego drzewa.Nie korzystam z FTB.Nie zapisywałami nie eksportowałam swojego drzewa na GEDCOM.
Ale mam wrażenie jakby powracały czasy z Moich Krewnych.Chyba problem tkwi gdzie indziej.
Z szacunkiem
Hanna-Iwona.
Ja także jestem jedyną administratorką i mam problemy, choć jestem tam już prawie 6 lat. Nigdy nie miałam problemów, a teraz...chyba zlikwiduję konto...
Awatar użytkownika
Edmunda

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Edmunda »

Jurek_Plieth pisze:
Jana pisze:Zduplikowało mi osoby...Mam po 5-6 osób dodanych o tych samych nazwiskach i imionach (nie wiem jak mam to Wam wytłumaczyć). Gdy wrzucę plik na stary Great Family, to mam od każdej osoby dodatkowe, osobne drzewo...A pliku gedcom nie zmieniałam....i nie zapisywałam...
Nie, żebym w jakikolwiek sposób był związany z MyHeritage prócz tego, że przeniosłem się tamże przed laty z MoiKrewni.
Problemy Wasze są mi absolutnie obce. Nic mi się nie duplikuje, ani nic nie znika. Fakt, że jestem ostrożny z zapraszaniem obcych do mojego drzewa, nawet jeśli morze wódki z nimi wypiłem i dałbym sobie rękę odciąć za ich uczciwość. Takoż nie używam FTB.
Może w tym tkwi rozwiązanie zagadki?
Witaj :)
Drzewo, w którym mam zamieszanie nawet jeszcze nie publikowałam i mam wszystko zastrzeżone.
Więc ... ?
Pozdrawiam
Edmunda
Oferuję pomoc w j. czeskim /pw/

Poszukuję aktu ur.Szczepan Stefan Dąbrowski ur. ok 1794-1803 Ujazd? Tur? Syn Piotra i Wiktorii.Akt ur : Maryanna Szczepanski ur.1813 -14 Znalazłam ich akt ślubu nr. 10
Łęczyca 10 II 1829
Jurek_Plieth

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: Jurek_Plieth »

Hanna, Jana, Edmunda; w tej sytuacji nie mam żadnego pomysłu. Więcej, sam jestem przestraszony.
Czy próbowałyście pisać na support@myheritage.com ?
W przypadku długiego oczekiwania na odpowiedź bardzo pomaga wyartykułowanie pretensji na osi czasu w profilu Myheritage na Facebooku.
Awatar użytkownika
Eder

Sympatyk
Adept

Post autor: Eder »

Dodam, że mój wpis na forum MH opisujący problemy po prostu znikł!
Andrzej
DorotaP

Sympatyk
Ekspert

Post autor: DorotaP »

Po mojej ostatnie przygodzie ze zniknięciem danych z MH podjęłam decyzję o zakupie programu do drzewa. Nie chcę już pracy on-line bo nic dobrego z tego nie wychodzi. Podpowiedzcie mi proszę jakiś dobry program a także to gdzie mogę go kupić
Dorota
Awatar użytkownika
dorocik133

Sympatyk
Ekspert

Post autor: dorocik133 »

Ja u siebie problemu na razie nie zauważyłam, ale na wszelki wypadek przenoszę dane do innego programu

Pozdrawiam
Dorota
Awatar użytkownika
Kuba64

Członek PTG
Kontakt:

Post autor: Kuba64 »

Witam,

przepraszam że powtarzam raz jeszcze ale staram się wam pomoc jak potrafię; proponuje używać bezpłatny program FTB (sponsorowany dla MyHeritage) aby budować drzewo off-line na własnym komputerze i tam uzupełniać drzewo i robić jego backup (backup całkowity razem ze zdjęciami a nie standardowy GEDCOM). Oznacza to że niestety trzeba odpowiadać "NIE synchronizuj z wersja on-line" za każdym razem jak program FTB to proponuje. Synchronizacje należy dokonać tylko po zrobieniu kopi bezpieczeństwa (tzn. backup) aby posiadać zawsze dane gotowe do odtworzenia.

Pozdrawiam,
Kuba
Awatar użytkownika
Krystyna_Domańska

Administrator Geneteki
Tytan

Post autor: Krystyna_Domańska »

Witam
W moim drzewie poznikały daty oraz miejscowości :(
Już zabrałam się do przeprowadzki do innego programu .
Pozdrawiam Krystyna Domańska - Bzdak
Szukam : Domański ,Golizda, Reszka, Szewczyk , Miniak , Bator - okolice Żelechlinek, Drzewica , oraz okolice Bytoń , Radziejów , Lubraniec Frankowski, Walczak, Cichocki ,Witczak ,Szczypiński,Kalfus ,Januszewski,
Awatar użytkownika
Jana

Członek PTG
Nowicjusz
Kontakt:

Ja dla każdego programu genealogicznego, który mam zrobilam odrębny plik.
W MH od paru dni mam komunikat :
"Smart Matches™ są obecnie przetwarzane. Wróć do tej strony później, aby sprawdzić aktualizacje.Porada: doładuj swoją stronę do Premium, aby mieć dużo szybsze przetwarzanie."
Ewidentne naciąganie na wersję płatną.... i te błedy....
Pozdrawiam serdecznie
Janka Fickowska

Członek PTG
Nowicjusz

Post autor: Stasiakowski_Wojtek »

Kuba64 pisze:Witam,

przepraszam że powtarzam raz jeszcze ale staram się wam pomoc jak potrafię; proponuje używać bezpłatny program FTB (sponsorowany dla MyHeritage) aby budować drzewo off-line na własnym komputerze i tam uzupełniać drzewo i robić jego backup (backup całkowity razem ze zdjęciami a nie standardowy GEDCOM). Oznacza to że niestety trzeba odpowiadać "NIE synchronizuj z wersja on-line" za każdym razem jak program FTB to proponuje. Synchronizacje należy dokonać tylko po zrobieniu kopi bezpieczeństwa (tzn. backup) aby posiadać zawsze dane gotowe do odtworzenia.

Pozdrawiam,
Kuba
Popieram i zgadzam się w 100% , a te kopie razem ze zdjęciami otwierają się bez problemu w Ahnenblatt i PAF 5 i nic nie znika, chyba że padnie dysk. Ale od czego są kopie :)
Pozdrawiam serdecznie
Wojtek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze drzewa, Programy genealogiczne, Monografie o rodzinach”