Żałe, parafia św.Anny

Wątki tworzone z pozycji Moduł Katalog Zasobów Metrykalnych > Dodaj Parafię ... ; pozycja „Nasze parafie” (Poszukuję w Parafii..)

Moderatorzy: maria.j.nie, Galinski_Wojciech, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Żałe, parafia św.Anny

Post autor: Komentarze »

Ten wątek zawiera informacje na temat <A HREF="modules.php?op=modload&name=Katalog&file=index&req=details&pid=10336&ez=2 target=_top">tej parafii</A>
Gość

Żałe, parafia św.Anny

Post autor: Gość »

Dzien Dobry. Chciałbym dostać kopie mojego małżeństwa dziadków rekordu. Byli Stanisław Kopczyński i Francziska Gutowska. Pobrali się w Zale w 1884 roku. (LP3 Akt 19). Chciałbym również kopie aktu urodzenia ich dzieci, Helena (Lp19 1885 Akt81), Franciszek (LP 49 1888 Akt 92) i rekord śmierci dla Franciszek (LP3 1889 akt 10) i Stanisława (lp 2 1892 akt 113). Proszę suek6@ptd.net mailowy lub pocztę Susan Kopczynski, 101 Amber Lane, East Stroudsburg, PA 18301 USA. Proszę dać mi znać kosztów do tego. Dziekuje BARDZO!
suek6

RE: Żałe, parafia św.Anny

Post autor: suek6 »

Anonymous pisze:Dzien Dobry. Chciałbym dostać kopie mojego małżeństwa dziadków rekordu. Byli Stanisław Kopczyński i Francziska Gutowska. Pobrali się w Zale w 1884 roku. (LP3 Akt 19). Chciałbym również kopie aktu urodzenia ich dzieci, Helena (Lp19 1885 Akt81), Franciszek (LP 49 1888 Akt 92) i rekord śmierci dla Franciszek (LP3 1889 akt 10) i Stanisława (lp 2 1892 akt 113). Proszę suek6@ptd.net mailowy lub pocztę Susan Kopczynski, 101 Amber Lane, East Stroudsburg, PA 18301 USA. Proszę dać mi znać kosztów do tego. Dziekuje BARDZO!
Dzien Dobry. Chciałbym dostać kopie mojego małżeństwa dziadków rekordu. Byli Stanisław Kopczyński i Francziska Gutowska. Pobrali się w Zale w 1884 roku. (LP3 Akt 19). Chciałbym również kopie aktu urodzenia ich dzieci, Helena (Lp19 1885 Akt81), Franciszek (LP 49 1888 Akt 92) i rekord śmierci dla Franciszek (LP3 1889 akt 10) i Stanisława (lp 2 1892 akt 113). Proszę suek6@ptd.net mailowy lub pocztę Susan Kopczynski, 101 Amber Lane, East Stroudsburg, PA 18301 USA. Proszę dać mi znać kosztów do tego. Dziekuje BARDZO!
Darek1965

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Darek1965 »

Witaj Susan,

jako że stali wolontarisze tego forum nie odpowiedzieli na Twoją prośbę, albo powiem inaczej, wolontariusze poprzez indeksację http://geneteka.genealodzy.pl/index.php ... t&lang=pol
lub
http://www.szpejankowski.eu/images/stor ... 1878-91.pd
zrobili co swoje, a teraz inicjatywa należy do Ciebie.
Pierwszy raz może wydawać się nadzwyczaj skomplikowanie, więc poprowadzę Cię do celu jak dziecko za rączkę i postaram się pomóc.
Miło, że interesujesz się akurat parafią Żałe, po prostu Ziemia Dobrzyńska wita potomka polskich emigrantów!

Akty pozostające w Twoim zainteresowaniu możesz zamówić osobiście. Dzięki posiadanym szczególowym info. (nr aktu) ogólny koszt pozyskania 5-ciu aktów szacuję na łączną kwotę poniżej 4 $ USA. AP Toruń O/Włocławek jest przyjazne genealogom i nie utrudnia kontatków. Pocztą elektroniczną zamawiasz akty i tą samą drogą otrzymujesz ich skany.
Szczegóły poprzez
portalrodziny @ szpejankowski.eu

Ps. nie jestem pracownikiem i w jakikolwiek inny sposób nie jestem powiązany z AP Toruń O/Włocławek:)
pozdrawiam

Darek
suek6

Post autor: suek6 »

Hello. I am sorry I do not understand Polish very well. Please let me know how I can get these records. Where do I send my request. How much will it cost. What is the best way to pay. Thank you very much.

Susan Kopczynski
Botev

Sympatyk

Post autor: Botev »

You have to contact the State Archive in Toruń, Division in Włocławek at: wloclawek @ torun.ap.gov.pl - the records are there. They will provide you with further information.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Katalog Zasobów Metrykalnych - Nasze Parafie”