Te w poczekalni obejmują lata 1902-1911, znalazłem tam akt urodzena mojej prababki . W genbazie są bodajże od 1872 a ja szukam tych wcześniejszych.
...chyba, że gdzieś tam są a ja nie mogę ich znaleźć...
Michał
Witam.
Mam pytanie dot.zdjęć ze Złotnik k/Jędrzejowa.Czy przewidziane sa kolejne zdjęcia?Obecnie zgony kończą sie w 1874 śluby w 1873 a urodzenia w 1853.
Stefan
Jak widzę w planach Pawłów jest wymieniony, ale w AP Kielce, więc prawdopodobnie powyżej 1810 roku.A czy będą w AD?
Myślałam, że chodzi o XIX wiek, tu sprawa prosta.
Zapytaj w wątku AP Kielce to może Kornelia odpowie.
Danka
Marszycki pisze:Witam.
Mam pytanie dot.zdjęć ze Złotnik k/Jędrzejowa.Czy przewidziane sa kolejne zdjęcia?Obecnie zgony kończą sie w 1874 śluby w 1873 a urodzenia w 1853.
Stefan
Witam.
Mam w planach fotografowania księgi ze Złotnik,ale dopiero w 2015 r.
To co sfotografowane to jest z zasobu Archiwum Diecezjalnego w Kielcach.
Z uwagi na konieczność racjonalizacji zarządzania genbazą zostałem popraoszony przez Tomka o przeniesienie/skasowania zbiorów udostępnionych w genbaza.pl/warszawa przez WZI.
Pliki są w trakcie przenoszenia i kasowania. W pierwszej kolejności będą przerzucone do poczekalni jpgi. Niekóe z nich pojawią się w metryki.genealodzy.pl, niektóry raczej w ogóle do metryki nnie są przeznaczone. Tj skany z mikrofilmów, które były wstawione jako przedpremiorowe NACowskie (przede wszystkim warszawskie cyrkuły) raczej pojawią się już w szwa, nie będziemy dublować.
Szczególnie jesłi nie były uzupełniane zdjęciami (głównie aneksów). Tu poczekalnia jest docelowa i tymczasowa:)
Jako ostatnie usunę tary tj pliki zbiorcze dedykowane indeksującym. Jeśli ktoś zamierza rozpocząć prace na materiałch z genbaza.pl/warszawa tray należy pobrać jak najszybciej - znikną w ciągu dwóch tygodni (tj nie za dwa tygodnie ale nie później niż za dwa tygodnie)
Z maila wynika, że proces usuwania z genbazy rzeczy dostępnych już w metryki.genealodzy.pl będzie dotyczył także innych zasobów, nie tylko WZI
pozdrawiam dziękując za dotychczasową współpracę (która zaowocowała nie tylko indeksami, ale i przyspieszyła uruchumienie poczekalni;)
Potwierdzam - wyjaśnienie wymagało trochę maili plus spotkanie bezpośrednie. Skutek niezamierzonego z żadnej stron nieporozumienia i niewyjaśnionych (w czasie pisania mojej informacji) zaszłości.
Materiały już są w poczekalni, więc ponownie nie ma sensu przerzucać, ale nowe w genbaza.pl/warszawa mogą się pojawiać - w przyszłości. Podziękowania za dotychczasową współpracę aktualne, kontynuacja możliwa -postaramy się o lepszą komunikację bez pośrednictwa, co uzytkownikom zaoszczędzi stresów związanych ze zmianami